Dell с флаш-оптимизирани решения и по-плътно сторидж пространство

Октомври 23, 2013 от itFORUM

От Dell обявиха, че отново редефинират ценовата политика в центровете за данни. Компанията предлага на клиентите си по-добра цена за сторидж с нови Dell флаш-оптимизирани решения и по-плътно сторидж пространство. Новото предложение на Dell е създадено, за да отключи по-голям бизнес потенциал за клиентите – потенциал, който бе ограничен досега от цената на флаш носителите, предлагащи голямо изпълнение.
 
Сред EMC, HP, IBM, NetApp и другите вендори, Dell е определена като най-добър избор с преднина от шест или повече процента сред ИТ лидерите, които са селектирани като водещи доставчици на флаш/SSD решения. Резултатите от изследването на  ITIC/Storage Strategies NOW, проведено сред повече от 550 глобални ИТ компании, също показват, че 32 процента от респондетите в момента използват или имат определен план за разгръщане на флаш/SSD технологии. 
 
Интелигентно послоево съхранение върху много типове флаш технологии
 
Флаш-оптимизираните корпоративни решения на Dell  (Dell Compellent Enterpise Storage) предлагат първия в индустрията продукт в своя клас с интелигентно послоево съхранение върху много типове флаш технологии или в комбинация с традиционни хард дискови носители. Новаторският подход на Dell позволява на клиентите да поставят всички „горещи“ (по-често използвани) данни, които се нуждаят от обработка в приложения с високоскоростни входно-изходни операции (IOPS) – като Oracle, SQL, SAP, VDI, големите масиви от данни и разгръщания на частни облаци – върху флаш носители, с цел да се осъществят повече транзакции по-бързо, но и на по-ниска цена, като по този начин бъдат сравними с традиционните дискови сториджи.
 
Със системата  Dell Compellent Storage Center 6.4, свободно достъпна за клиентите с активни договори, Dell флаш-оптимизираните решения първи пишат данните върху високопроизводителни, високонадеждни (SLC) носители. Когато данните остареят, те автоматично се прехвърлят върху втория слой, на висококапацитивни (MLC) носители и на последно ниво върху бюджетни, хард дискове с големи обеми. Този послоев подход комбинира различни нива на флашове  с традиционни дисково-базирани сториджи, предлагайки намаление на цената с 80 процента в сравнение с подобни изцяло флаш-базирани сториджи , които не са оптимизирани за цена или изпълнение.
 
Dell Compellent поддържат високо изпълнение и интензивно натоварване на данните  с всички корпоративни възможности и когато послоевото съхранение върху два типа флашове и хард дискове, като организациите могат да постигнат:
 
  • По-малко пространство – намалявайки пространството в шкафовете до 84 процента
  • Подобряват изпълнението – намаляване на закъснението с до 90 процента
  • Намалявайки стоийността на притежание – намалявайки цената на решението с близо 56 процента в сравнение с тадиционни масиви от хард дискове.
Високото изпълнение и ниска цена на сториджа в едно решение
 
Докато приложенията с интензивно изпълнение печелят от флаш производителността, бързият ръст на неструктурирани данни, като аудио, видео, изображения, водят до нуждата от по-ценово ефективен начин да се запази по-голямо количество от тях онлайн и достъпно. Dell днес предалга за продажба и Dell Compellent SC280 dense enclosure, който предлага най-добрата изчислителна плъстност за стелажен шкаф за много сторидж решения с до 2,8 пъти повече капацитет спрямо 2U 3,5-инчови дискови корпуси.
 
Dell Compellent SC280  може да бъде използван като едно решение, което разпределя по слоеве данните от високо производителните флаш носители до високо капацитивни, ценово оптимизирани сториджи в  един  Dell Compellent модул. 
С капацитет до 336 терабайта на хард диск в 5U корпус, плътният корпус макисмизира пространството в центъра за данни и създава всичко в едно, бързо записващо, сторидж решение за колокационна среда или различни работни потоци, като радиология, науките за живота и медийни архиви.
 
 
 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes