Dell с нов за българския пазар масив за съхранение на данни

Май 22, 2013 от itFORUM

Компанията Dell пуска на българския пазар нов дисков масив EqualLogic PS-M4110 Blade Array. Устройството, базирано на традиционните EqualLogic масиви в шаси Dell PowerEdge M100e, е създадено така, че да отговори в най-голяма степен на нуждите набизнеса, спестявайки разходи и оптимизирайки IT мениджмънта и операциите. С EqualLogic PS-M4110 Blade Array клиентите могат да управляват цял информационен център с помощта на една единствена блейд структура.

 

Блейд масивите на Dell са създадени така, че да кореспондират в най-пълна степен с ценностите на EqualLogic серията за максимално улеснена употреба и рационализрано управление. Блейд масивите Dell EqualLogic PS-M4110 могат да бъдат инсталирани и конфигурирани за по малко от час с половината от стъпките в сравнение с останалите блейд масиви.

Серията Dell EqualLogic Blade Array разполага с капацитет до 56TB споделено пространство в едно единствено блейд шаси с опция за нарастване до 2 PB (петабайта) извън шасито.

Както всички разработки от продуктовата серия EqualLogic, блейд масивите са предназначени за високо виртуализирани работни среди, осигуряващи прецизно изпълнение и висок капацитет. Едно от основните предимства също така е възможността за оптимизиране на разходите, свързани със системите за съхранение на данни. Комбинирани с Dell 12th Generation PowerEdge блейд сървър и Dell Force10 или PowerConnect мрежов суич, блейд масивите позволяват на клиента да управлява цял информационен център само с една  компактна блейд структура. Това подпомага в огромна степен рационализирането на IT мениджмънта и операциите.

Блейд масивите са създадени за поддръжка на виртуални среди, структурата на информационни центрове, както и за все по-нарастващатанужда от адекватни решения за СРИ (съхраняване и резервиране на информация) в малък и среден мащаб. Те комбинират лесни за употреба, високо виртуализируеми и скалируеми функции на EqualLogic масивите с пълна и интегрирана софтуерна поддръжка. Именно това намалява в огромна степен TCO (общата цена на притежание) и същевременно предоставя всички ползи от консолидираното блейд решение. С блейд масивите на Dell бизнесът може много по-добре да контролира разходите си и да спести ценно време.

Блейд масивите от серията EqualLogic на Dell редуцират нуждата от допълнително пространство, както и разходите за захранване и охлаждане. Също както всички EqualLogic масиви от SAN портфолиото на Dell, потребителите могат да се възползват от EqualLogic софтуера за управление на масиви и виртуализация, защита на данни и по-ефективен мениджмънт без допълнителни разходи. Хардуерните решения на Dell осигуряват безпрецедентна производителност и интелигентно потребление на енергия, което може динамично да се адаптира към работното натоварване на приложенията и изискванията на работата. Уникалната скалируема архитектура предоставя възможност за много бързо и рационализирано увеличаване или намаляване на броя виртуални машини и приложения.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes