Dell Software представи иновации, свързани с BYOD, Big Data и сигурността

Декември 18, 2013 от itFORUM

Dell Software обяви нови решения и технологични интеграции, които заедно с мобилните/BYOD предложения на Dell предоставят инструменти за повишаване на работната продуктивност плюс сигурен контрол върху корпоративните активи.

 

 

Управление на корпоративната мобилност

Dell създава на базата на по-ранни анонси унифицирани решения за мениджмънт на мобилните устройства (mobile device management – MDM), мениджмънт на мобилните приложения (mobile application management – MAM) и порт за отдалечен сигурен достъп (Secure Remote Access gateway) в лицето на SonicWALL/SRA за създаването на сигурна крайна точка.

Разработени заедно, тези компоненти включват решение за управление на корпоративната мобилност от край до край, посрещайки най-големите предизвикателства на корпоративните потребители в отношението с “Bring your own” или Choose your own” средите. Това предлага съчетани технологии за сигурност от световен клас, нови приложения за дигитално работно пространство и гъвкав модел на разгръщане с мобилни услуги. По този начин ще се помогне да се повиши стойността. Dell EMM предоставя информационни технологии позволяващи цялостно конфигуриране и дефиниращи сигурност и политики за съответствие за  iOS и Android смартфони;  Windows, Android и iOS таблети; Linux, Mac и Windows лаптопи и настолни машини; както и тънки и нулеви облачни клиенти. 

·         Днес, компаниите използват отделни, често несвързани продукти за сигурност, мрежови услуги, мениджмънт на софтуер и хардуер през различни ОС платформи

·         С  Dell EMM, клиентите могат да вземат предимство пред своите конкуренти с използването на интегрирани мобилни решения за сигурно управление на крайните точки на устройствата и работно пространство, докато същевременно се осигури отличен потребителски опит.

–         Dell EMM включва стратегическо IP от  Dell SonicWALL, Dell Credant, Dell KACE и Dell Wyse,за да се предложат няколко неща: сигурност и криптиране, мениджмънт на политики, възможност за потребителското самообслужване и изисквания за доклади за съответствия. Резултатът е изцяло обновено мобилно решение, което повишава сигурността на данни и работната продуктивност в мобилна среда.

–         Dell EMM има вграден сигурен отдалечен достъп от SonicWALL SRA (Secure Remote Access) и криптиране от  Dell Data Protection| Encryption за да се осигури повишена защита и по-нисък риск от заплахи.

–         Dell EMM  също включва Dell Data Protection I Virtual Edition, сървър за виртуален мениджмънт и конзолно приложение за VМware, което позволява на клиентите лесно и бързо да разгърнат и управляват защитата на крайната точка.

–         Dell EMM включва приложения за работното пространство, за по-лесен BYOD мениджмънт и сигурно приспособяване. За смартфони и таблети, които са притежание на служителите,  Dell Mobile Workspace дава на потребителите сигурен достъп до корпоративните данни и инструменти за продуктивност, включително имейл, календар, контакти сигурен мобилен браузер и сигурен локален файлов explorer. За РС-та и Мас-ове, които са притежание на служителите, Dell Desktop Workspace предлага сигурен Microsoft Windows имидж, който може да се интегрира безпроблемно със съществуващата ИТ инфраструктура.

–         За устройствата, които са собственост на дадена компания, Dell предлага сигурност, управляема среда за всички крайни точки, позволявайки на потребителите да виждат всички техни устройства и да опростят мениджмънта на системите.

·         Dell EMM ще се продава като годишен софтуерен абонамент лиценз, стартирайки от Q1 2014 в САЩ и Канада.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes