Dell Wyse 5060: четириядрентънък клиент за индустриите на знанието

Декември 5, 2016 от admin

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на унифицирани решения за комуникация като Skype for Business. Тънкият клиент Wyse 5060 предоставя гъвкавостта, ефективността и надеждността, които организациите изискват за техните облачни среди. Предлага и отлично потребителско преживяване, което е необходимо на служителите.

Dell притежава над 430 патента за иновации в областта на облачните компютърни услуги, дизайн на тънки клиенти, управление и сигурност. Dellе водеща при намаляването на разходитеи сложността на десктоп виртуализацията, като същевременно предоставя по-добра производителност и улеснява планирането и внедряването на инфраструктура за виртуални десктоп машини. Тънкият клиент от корпоративен клас може лесно да бъде мащабиран за внедряване на десетки хиляди устройства и предлага ниска цена на притежание, като намалява разходите на ИТадминистраторите за постоянно управление и поддръжка.

Тънкият клиент Wyse 5060 има AMD 2.4 GHz четириядрен процесор, който поддържа до 8GB RAM и 64GB флаш памет, с до 30% по-висока производителност в сравнение с предишното поколение от този вид настолни машини. Още допълнителни функции:

·        Поддръжка на широк спектър от операционни системи: Wyse 5060 е наличен с избор на операционна система, давайки на потребителите възможността да конфигурират спрямо специфичните им изисквания. При пускането на продукта на пазара 5060 може да бъде закупен с Wyse ThinOS софтуер от Dell или Windows Embedded Standard (WES) 7p. В началото на 2017г., ще има налично обновяване към Windows 10 IoT, което ще се предлага за WES потребители, а тогава 5060 ще се предлага и Wyse ThinLinux.

·        Иновации в сигурността: С тънкия клиент Wyse 5060 Dell предлага повече от един слой за сигурност. Устройството включва вграден чипсет модул Trusted Platform Module (TPM) с възможност да разпознава дали системната сигурност е била нарушена при съхранението на ключове за криптиране, сертификати и пароли. На софтуерно ниво софтуерът Wyse ThinOS е ултра надеждна операционна система със защита от вируси, чиито API са непубликувани. За всички, желаещи Windows-базиран клиент, организациите могат да се възползват от допълнителен слой на сигурност благодарение на Dell Data Protection | Threat Defense, който предоставя модерна защита от заплахи срещу 99% от изпълнимите файлове от злонамерен софтуер[i].

·        Солидна свързаност: За гладко потребителско преживяване и висока продуктивност, от които се нуждаят днешните служители в индустриите на знанието, този тънък клиентподдържа двойни 4K (3840x2160) монитори и предлага множество опции за свързаност със своите шест USB порта, два от които са USB 3.0 за включване на периферни устройства, изискващи по-високи скорости на трансфер, жично свързване към мрежа или безжично 802.11 a/b/g/n/ac.

·        Лесна управляаемост: Dell предлага пълна гама от инсталируеми и отдалечени опции за управлениеот корпоративен клас, които могат да се мащабират до десетки хиляди устройства. ЧрезWyse Device Manager, ИТ екипите могат да улеснят отдалеченото конфигуриране и управление на политики на корпоративни или клиентски устройства – включително тънки и нулеви клиенти, iOS и Android устройства– чрез една единствена, интуитивна конзола.

Wyse 5060 е съвместим с всички основни софтуерни брокери за виртуализация, включително Citrix XenDesktop, Microsoft RDS и VMware Horizon. Отдалеченият протокол VMware Blast Extreme също се поддържа на WES и ThinLinux-базираните версии.

 

ThinOS 8.3.1 предлага на клиентите по-голям избор в Citrix zero клиенти

Потребителите на Dellклиенти с облачни услугиимат по-голяма гъвкавост как и къде да внедрят тънките решения в рамките на технитеCitrix среди. Тънките клиенти на ThinOS 8.3.1 Wyse могат да бъдат внедрени като нулеви клиентив рамките на Citrix инсталацията. МногоDell потребители използватпонастоящем Wyse Xenith клиентски машини в своите Citrix среди и това им дава възможността гладко да внедряват ThinOS-базирани тънки клиенти от следващо поколение в съществуващите им Xenith инфраструктури без да губят от функционалността и възможностите, които са определящи за потребителското преживяване на Citrix нулевите клиенти.

Наличност

Тънките клиентски машини Wyse 5060 ще бъдат налични отDell и чрезDell PartnerDirect партньори и дистрибутори в САЩ и избрани страни по света от 13-ти декември 2016 г.  


 

 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes