Dell закупува доставчика на решения за съхранение на данни Compellent

Декември 14, 2010 от Александър Главчев

За 960 млн. долара Dell придобива Compellent Technologies, компания занимаваща се разработка на технологии за управляване, съхраняване и възстановяване на информация.

 

За всяка акция производителят на персонални компютри и сървъри ще изплати по 27,75 долара кеш, като сделката трябва да бъде финализирана в началото следващата година.

Dell навлезе на пазара на решенията за съхранение на данни, след като през 2008-а закупи EqualLogic. По-рано тази година пък компанията на Майкъл Дел изяви амбиции да придобие и 3Par, но по време на търга загуби от другия участник в него – Hewlett-Packard. Тогава HP плати 2,35 млрд. долара за 3Par – 33 долара на акция, докато предложението на Dell беше за 32 долара за акция.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes