Два нови D-Link комутатора подобряват значително мрежовата производителност

Юни 15, 2011 от itFORUM

Два нови комутатора тип шаси, отличаващи се с отлично ценово позициониране, усъвършенствани функции и възможност за надграждане, пусна D-Link. Моделите DGS-6600 и DGS-7100 са новите попълнения в успешно наложената на пазара серия DGS и предлагат на бързо разстящите компании функционалност от корпоративен клас на цената на стартови комутиращи решения.

 

 „Развиващите се бизнеси често остават без избор, когато трябва да надградят мрежовата си инфраструктура в унисон с динамиката на дейността. С разрастването на мрежата и броя на приложенията, които работят в нея, потребителите трябва да избират между безкрайно физическо добавяне на комутатори в стак или цялостна и скъпа подмяна с нов суич от корпоративен клас. С появата на DGS-6600 и DGS-7100 бизнесът получава решения, оборудвани с функционалност от висок клас, които защитават ефективно инвестицията и отговарят динамично на променящите се условия. Комутаторите на D-Link предлагат висока шаси производителност и скалируема инфраструктура на цена, съобразена със сложния икономически климат в момента”, коментира новината Кевин Уен, президент D-Link Европа.

Новите предложения на мрежовия гигант са изключително подходящи за внедряване в мрежите на малки и средни бизнеси, образователни институции и държавни организации, осигурявайки отлични скорости и непрекъсваема производителност.  Обичайно шаси комутаторите се базират на архитектура, която кара целия трафик да минава през контролния модул и по този начин мрежовия трафик може да се страда от сериозни забавяния  в критични ситуации. При DGS-6600 и DGS-7100 обаче това се избягва с  така наречената дистрибутивна неблокираща архитектурата която разпределя трафика между отделните модули и не е необходимо целия трафик да преминава през контролния модул,   т.е. всяка от вложените в шасито карти контролира и насочва информационния поток, директно към съответните работни станции.

Новите комутатори на D-Link идват с добре познатия от стартовите xStack предложения потребителски интерфейс и предлагат лесна конфигурация и управление, без нуждата от разходи за допълнително обучение на администраторите. Устройствата осигуряват плътност на портовете, достъпност и защитеност на мрежата от най-висок клас – нещо, което обичайно се наблюдава само в скъпите корпоративни решения. Потребителите защитават ефективно инвестицията си в тези комутатори с възможността да надграждат мрежата и услугите върху нея: налични са слотове с четири позиции за допълнителни платки и широк избор от типове портове и скорости. По този начин бизнесът може с разрастването си лесно да внедрява и използва нови услуги с гарантиран QoS като IP гласови приложения, видео конференции и IP базирано видео наблюдение, при това без да е необходимо добавянето на нови комутатори към мрежата.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes