Два нови Gingerbread смартфона от LG

Август 2, 2011 от itFORUM

С два нови модела ще бъде попълнена серията смартфони LG Optimus това лято. LG Optimus ProC660 и LG Optimus NetP690работят с последната версия2.3 на платформата Android, известна като „Gingerbread”. Операционната система на Google за мобилни устройства, предлага по-добри мултимедийни възможности, оптимизира консумацията на енергия иподдръжката на различни игри.

 

LG Optimus Pro, първият LG Optimus смартфон с вертикална QWERTY клавиатура, предлага съчетание на физическа клавиатура и сензорен екран. 2,8-инчовият (7,1 см) дисплей осигурява бърза навигация в менюто, като в същото време клавиатурата прави писането по-лесно и прецизно. Смартфонът разполага и с бутони за бърз достъп до имейл и календар, които допълнително улесняват работата с устройството. Optimus Pro ще се предлага в бяло, черно и в титаниево сиво.

Optimus Net представя уиджета LG Social+, който обединява най-популярните социални мрежи в едно удобно приложение, директно на началния екран. Така с едно докосване потребителите могат да променят статуса си във Facebook и Twitter и в същото време да следят информацията, публикувана от техните приятели от едно място. Вграденият софтуер дава възможност за качване на снимки с едно докосване и споделянето им с няколко профила в различни социални мрежи едновременно. В допълнение, 3,2-инчовият (8,1 см) дисплей с резолюция от 320 x 480 пиксела (HVGA) осигурява ярка и наситена картина при възпроизвеждането на мултимедийно съдържание. Функцията LG SmartShare пък улеснява споделянето на съдържание с други DLNA съвместими устройства.

Характеристиките на Optimus Net ще бъдат различни за отделните пазари. В зависимост от мобилния оператор, някои от смартфоните в Европа ще поддържат технологията за безконтактни плащания Near Field Communication (NFC). Версията, разработена за Северна Америка, ще включва QWERTY клавиатура, а в Бразилия, Китай, Азия и региона на ОНД (Общност на независимите държави) Optimus Net ще поддържа работа с две SIM карти.

Optimus Pro и Optimus Net разполагат с 1500mAh батерия и процесор с честота 800 MHz.

Двата смартфона ще започнат да се предлагат това лято, като ще бъдат представени на 30 пазара, започвайки от Европа.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes