Два нови Gingerbread смартфона от LG

Ноември 23, 2011 от itFORUM

LG представи на българския пазар два нови модела от своята серия смартфони Optimus - LG Optimus SOL, който предлага Ultra AMOLED дисплей и достъпния LG Optimus NET. И двата модела работят с операционна система Android 2.3 Gingerbread.

 

Името на Optimus SOL идва от испанската дума за слънце, което е продиктувано от яркия 3,8-инчов (9,7 см) WVGA Ultra AMOLED дисплей. С него текстът и изображенията на екрана са по-четливи и наситени дори и на силна пряка слънчева светлина. Така потребителите могат да се наслаждават на брилянтна картина без почти никакво влошаване на качеството от светлината, докато карат ски или просто си почиват на зимните курорти.

Компанията използва Optimus SOL, за да представи и своята нова технология за управление на консумацията на електроенергия - Dark UI. Тя работи като помага на Optimus SOL да използва по-малко бяла светлина в режим на готовност. Според компанията по този начин се увеличава животът на батерията с между 20 и 30%. Потребителите също така могат да се възползват от улеснено споделяне на мултимедийно съдържание с приложенията за свързване чрез DLNA и Wi-Fi Direct.

Моделът използва 1GHz процесор и работи с операционна система Android Gingerbread, разполага с 5MP камера и е с дебелина от едва 9,8 мм. Това го прави едновременно функционален и елегантен. Техническите  характеристики на устройството осигуряват бързо сърфиране в интернет, гледане и споделяне на мултимедия и работа с няколко приложения едновременно.

Притежателите на LG Optimus SOL могат да се наслаждават и споделят отличното качество както на вече създаденото съдържание, така и на това, което сами създават. 5-мегапикселовата камера на LG Optimus SOL разполага с функции за автоматична настройка на фокуса, автоматичен затвор и изисква малко време за направата на няколко поредни снимки (shot-to-shot). Optimus SOLще се предлага в черен цвят.

Optimus NET предлага подобрени условия за сърфиране в интернет. Уиджетът LG Social+ дава възможност за бързо и лесно споделяне на информация в социалните мрежи като Facebook и Twitter. Social+ показва последните ъпдейти на началния екран на телефона и така потребителите могат да управляват своите контакти в социалните мрежи и да споделят съдържание в различни платформи от едно-единствено приложение.

Снабден с 3,2-инчов (8,1 см) HVGA дисплей с резолюция от 320 x 480p, Optimus NET предлага функцията LG SmartShare, която улеснява споделянето на информация с други DLNA съвместими устройства. Устройството е снабдено с 800 MHz процесор и 1500mAh батерия.

Телефоните вече се предлагат на пазара у нас като Optimus NETе препоръчителна цена 389 лв, а Optimus SOL – 669 лв.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes