Двете водещи тенденции в глобалната финансова индустрия

Август 3, 2016 от admin

Стойността на електронната търговия в България се очаква да достигне 1 млрд. лева до 2018 година

 

Все по-бързите темпове на развитие на технологичнитеиновации налагат дълбоки структурни промени във финансовата индустрия. Ключовитеми за банковия сектор в момента са мобилните и незабавни плащания. Водещатаевропейска ИТ компания Tieto е доверен партньор в дигитализацията на глобалнатаиндустрия вече 23 години. Със своя опит и познание, технологичният гигант предоставяиновативни софтуерни решения на по-големите банки в света, сред които е ибългарската Първа инвестиционна банка.

“Дигитализацията е неизбежна. В тази динамична среда за банките е от особенозначение да бъдат наясно с тенденциите на пазара. С внедряването на иновации, те щемогат да отговорят на нарастващите потребности на своите клиенти. Tieto предоставя нафинансовите институции пълна гама от софтуерни решения за разплащания, карти,управление на парични средства и цифрови услуги. По този начин банките могат дапоставят клиента в центъра на своята дейност, а техните услугите да бъдатконкурентни, икономически ефективни и най-важното, удобни за клиента.”, каза МарисОзолинс, директор на направление Карти в Tieto.

Мобилни плащания

Съвременният потребител е свикнал с бързия обмен на информация. Финансовитеинституции все повече се стремят взаимоотношенията с техните клиенти да бъдат вкрачка със съвременните комуникации. Много от банките, като Първа инвестиционнабанка в партньорство с Tieto, въвеждат мобилни NFC („Near-field communication“)плащания, които са базирани на HCE (“Host card emulation”) технология. Използванетона смарт устройства за плащане се отразява благоприятно и на стойността наелектронната търговия в България, която се очаква да достигне 1 млрд. лева през2018 г. според изследвания на водещата анализаторска компания във ВеликобританияTimetric. Една от основните причини за това са новите продукти като виртуални карти,които банките предлагат на нарастващия брой млади хора и градско население встраната.

В днешната бързо развиваща се индустрия на мобилната търговия, търсенето наоблачни решения за мобилни плащания нараства. HCE технологията имитира EMV чипвъв виртуалното пространство, който може да бъде директно управляван от издаващатабанка или доставчика на платежни услуги. HCE е достъпна само на най-новите Androidплатформи, което прави още по-лесно от всякога създаването и предлагането нарешения за мобилни плащания.

Незабавни плащания

Заедно с нарастващата популярност на мобилните, се увеличава и интересът къмрешенията за незабавни плащания. Tieto е партньор и участва в реализацията напроекти за незабавно плащане в Европа и Африка. Това е посоката, в която се насочватмного централни банки и национални центрове за картови разплащания и клиринговикъщи.

Мащабируемост

Центровете за обработка на плащания също преразглеждат своите услуги, за да могатда предложат най-иновативни решения и да бъдат конкуренти на динамичния пазар.Пример за това е Банковият център за картови разплащания на Беларус, койтообслужва 16 банки и осигурява реализирането на близо 1,5 млрд. транзакции годишно.

Центърът вече 13 години си партнира с Tieto и избира платформата Card Suite, за даосигури стабилна и непрекъсната дейност.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes