dWare пусна в експлоатация информационна система във връзка с РМС 593

Август 23, 2016 от admin

Информационната система е реализирана от софтуерната компания dWare и представлява най-мащабното приложение, реализирано с dWare OS, съобщиха от фирмата. Тя е достъпна на интернет страницата на Министерство на финансите за оправомощените служители, които ще осъществяват обмен на информация между разпоредителите с бюджет и органите на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници" във връзка с прилагането на РМС № 593/20.07.2016 г.Или потребители на системата са няколко хиляди организации с  почти два пъти повече служители, които ще координират, реализират и контролират самите разплащания.

С РМС № 593 се развива ефективна защита на фискалната позиция и се оптимизира процесът по събиране на бюджетните приходи от мита, данъци, задължителни осигурителни вноски и други публични вземания, събирани от НАП и АМ. Решението предвижда преди извършване на плащания по договори на стойност, равна на или надвишаваща 30 000 лв., всички разпоредители с бюджет (без тези по бюджета на Народното събрание и на съдебната власт) задължително да уведомят двете приходни агенции. Такова уведомяване се извършва и в случаите, когато предстоящата за изплащане сума по договорите е на стойност под 30 000 лв., но не по-малка от 100 лв., когато представлява част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 30 000 лева.

Проектът ИС „РМС 593“ доказа, че при наличие на политическа воля и сътрудничество от страна на държавната администрация, българските IT фирми имат ресурсите да създават инструменти за управление на най-високо ниво.

Заслуга за новата информационна система „РМС 593“ са специалистите на dWare, работили в тясно сътрудничество с колегите си от Министерство на финансите, НАП, АМи фирма Технологика.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes