Ефективно и лесно решение за централизирано управление на безжични мрежи за бизнеса

Март 14, 2013 от itFORUM

В днешно време, при все по-бързо нарастващия брой портативни и мобилни устройства, изискващи високоскоростен безжичен достъп, става все по-належащо използването на съвременни интелигентни решения, осигуряващи  лесно и сигурно свързване на потребителите от всяка точка.  Необходима е връзка както вътре в сградите - обществени сгради, търговски центрове, спортни зали, жилищни сгради, така и до прилежащите пространства. От голяма важност са и възможностите за централизирано управление на по-голям брой точки за достъп (6-24 и повече),  които да осигуряват високоскоростна връзка на клиентите в движение и същевременно защитата на мрежата от зловредни атаки. 
 
D-Link предлага на своите клиенти такова решение с възможности за разширяване, създадено да посрещне съвременните нужди на компаниите, техните филиали, както и на малките вериги магазини.
 
В основата на решението стои безжичният контролер DWC-1000 (фигура 1) – високопроизводително устройство за централизирано конфигуриране и управление на 6 безжични точки за достъп, работещи по стандарта Wireless N,  като DWL-2600AP (фигура 2), DWL-3600AP (фигура 3) и DWL-6600AP (фигура 4). Първите два модела осигуряват скорости на трансфер между клиентите до 300 Mbit/s в обхвата 2.4 GHz, a DWL-6600AP поддържа 300 Mbps и в обхвата от 5 GHz. 
 
 
 
Благодарение на иновативната система за управление на лицензи на D-Link (DLMS), устройството може да бъде надградено с лицензи за управление на до 24 точки за достъп.
 
Допълнителна функционалност включва софтуерен лиценз (ключ), чрез който може да се включи поддръжката на VPN,  L3 маршрутизиране и защитна стена, включваща NAT firewall. Регистрацията на продуктите, както и активацията на лицензите се извършва чрез D-Link Self Service портала.
 
С еднократна настройка на конфигурацията (профил) на една точка за достъп и изпращането й към останалите точки, DWC-1000 позволява централизирано управление на свързаните точки за достъп от едно място. Устройството разполага с общо шест Gigabit Ethernet LAN порта, два USB 2.0 порта както и конзолен RJ-45 порт. USB портовете позволяват лесно споделяне на устройства, като принтери или различни файлови услуги – функция, подходяща за офисни подразделения с ограничена мрежова инфраструктура. 
 
Съвременните безжични мрежи трябва да осигурят максимална скорост и покритие, по-добра свързаност и съвместимост с устройства, поддържащи по старите стандарти, и по-малко интерференции. DWC-1000 автоматично управлява радио каналите, излъчваната мощност на всяка точка за достъп, грижи се за верификацията на свързаните потребители. Устройството автоматично поддържа оптималното състояние на цялата мрежа, например, при изненадващо отпадане на сигнал, следствие от повредена точка за достъп, то увеличава радио обхвата на съседната точка, като по този начин разширява покритието. Максималните възможности включват и поддръжката на клъстер от 4 броя DWC-1000 безжични контролера, към които могат да се свържат до 96 точки за достъп, управлявани от едно място.
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes