Eксперти научиха как по-добре да управляват своите проекти с технологиите на HP и препоръките на PMBOK 5

Януари 25, 2013 от itFORUM

Повече от 40 експерти в областта на бизнес анализа, управители на софтуерни компании, софтуерни архитекти, технически ръководители и специалисти по управление на качеството, присъстваха на семинар, посветен на добрите практики в управлението на проекти. Срещата бе организирана от софтуерното подразделение на HP и Международния институт по бизнес анализ (МИБА) – България.

Събитието бе открито от Димитър Цветков, консултант за HP софтуерния бизнес за Югоизточна Европа. Той подчерта, че това е първата от поредица инициативи, които подразделението на HP за Софтуерен бизнес планира да организира за ИТ експерти, бизнес анализатори, клиенти и партньори през тази година. През Февруари и Март  2013 г. предстоят събития за ключови клиенти и партньори, на които те ще имат възможност да споделят успешни примери от своята практика и предизвикателства, с които са се сблъскали при реализацията на ИТ проекти, да обсъдят тенденции и новости в софтуерния бранш у нас и в региона и да намерят нови възможности за взаимодействие помежду си.

Личният опит, който г-н Цветков сподели по време на срещата, е в резултат на дългогодишна практика и участието му в реализацията на десетки проекти за внедряване на системи за управление и автоматизация на процесите по поддръжка на ИТ услугите в държавите в Югоизточна Европа. В нестандартна презентация той прави аналогия между грешките, които са били допуснати при построяване на кораба Титаник и начина, по който водим нашите ИТ проекти днес. Беше обърнато внимание как тези грешки могат да бъдат избегнати в настоящите проекти, използвайки съвременните програмни продукти за управление на проекти, както и продуктите за автоматизацията на процеса за управление на качеството и производителността на приложенията, разработени от HP.

Основен акцент по време на официалната част на срещата, както и на неформалната дискусия след това, бе как по-ефективно да се управляват проекти чрез интеграция между ИТ решения, инструментите на бизнес анализа и най-новите стандарти от сферата на управление на проекти.

Юлия Петрова, ITSM и Project Management консултант и мениджър проекти в ITCE, говори за петото издание на Ръководството за система от знания за управление на проекти PMBOK (Project Management Body of Knowledge) и какво ново носи то за бизнес анализаторите, респективно какво да очакват бизнес анализаторите от него.

Сред новостите, които предизвикват най-голям интерес са добавянето на нови процеси по планиране, както и обособяването на отделна нова зона на знание - Управление на заинтересованите лица. Процесите, включени в новата зона, преди бяха част от Управление на комуникациите в проекта.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes