Ericsson и Telefónica в партньорство за 5G

Февруари 20, 2016 от admin

Ericsson и глобалният оператор Telefónica подписаха Меморандум за разбирателство за разработването на 5G технологии, продукти и услуги. Двете компании съвместно ще подкрепят текущи и нови инициативи, които ще дадат тласък на развитието на 5G технологиите и предприемаческата среда, в която те могат да се развиват, със специфичен фокус върху програмите 5G PPP и ETP Networld 2020, организирани от Европейската комисия в рамките на програма Хоризонт 2020.

Това партньорство вече е в развитие и пример за това е първата 5G лаборатория за върхови научни разработки, наскоро създадена от Telefónica (чрез своето звено за иновации Telefónica I+D) и IMDEA Networks Institute в Испания. Лабораторията 5TONIC е предназначена за създаване на отворена екосистема за иновации и развойна дейност.    Ericsson е първият производител, който се присъединява към инициативата като част от своята програма 5G за Europe.

Улф Евалдсон, главен технически директор на Ericsson, заяви: “5G е път на еволюция  и преходът ще бъде плавен, като внедряването на завършени търговски 5G системи не се очаква преди 2020 г. За да се достигнат очакваните капацитет и възможности на 5G, инвестициите в съвместни изследвания и изпитания на 5G технологии трябва да продължат. Ние сме горди да бъдем партньор на Telefónica, за да проправим пътя и да бъдем лидери в тази дейност.”

Енрике Бланко, главен технически директор на Telefónica Group, сподели: “Telefonica продължава да повишава ролята си като ключов играч в развитието на 5G технологиите, където ние активно сътрудничим и подкрепяме редица международни проекти, асоциации в индустрията и органи за стандартизация. Ние разглеждаме старта на 5G не като даден момент в бъдещето, а като процес на развиване на екосистема, който трябва да започне още днес. Чрез това споразумение и инициативи като лабораторията 5TONIC в Испания, ние ще имаме възможност да тестваме и да приоритизираме функциите и услугите на мрежите, които ще станат част от 5G мрежите в близко бъдеще.”

Сред съвместните дейности на двете компании ще бъдат изследвания, дискусии, полеви изпитвания и демонстрации на технологии и оборудване за осигуряване на 5G мрежова архитектура, комуникации, услуги и приложения. Чрез тази дейност Ericsson иTelefónica ще постигнат съвместно разбирателство по възможностите за ползване, изискванията и сценариите за внедряване на 5G безжични системи и 5G готова опорна мрежа, базирана на виртуализирана мрежова архитектура.

Ericsson е водач и основен двигател на работата по стандартизацията на 5G– от изследванията, през предстандартизационните полеви изпитвания, додейностите по стандартизацията съвместно с глобални органи и сдружения в сектора. Чрез ключови технологични постижения като Ericsson 5G Radio Prototypes, които имат високотехнологичен дизайн на антената,  MU- MIMO иbeamforming технология, Ericssonи клиентите на компанията ще играят ключова роля в определяне на новото поколение мобилни мрежови технологии през целия път до въвеждането им в търговска експлоатация.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes