Ericsson Mobility Report: Смартфон абонатите в световен мащаб ще достигнат 5,6 млрд. до 2019 г.

Ноември 11, 2013 от itFORUM

Най-новият Mobility Report на Ericsson разкрива, че се очаква мобилните абонати да достигнат 9,3 млрд. до 2019 г., а повече от 60 процента от тях - 5,6 млрд. - ще бъдат за смартфони. За да гарантира доброто преживяване на смартфон потребителите, се очаква WCDMA/HSPA мрежите да покрият 90 процента от населението на света до 2019 г. В допълнение, почти две трети (65 процента) от населението ще използва 4G/LTE мрежи.

 

В момента, смартфон потребителите представляват 25-30 процента от всички абонати на мобилни услуги. Смартфоните съставляват по-голямата част (55%) от мобилните телефони, продавани в Q3.

Дъглас Гилстрап, старши вицепрезидент и стратег на Ericsson, обясни: "Смартфоните навлизат с феноменално бързи темпове и очакваме това да продължи все така. Трябваха ни повече от пет години за да достигнем до първия милиард смартфон абонаменти, но за по-малко от две години ще достигнем 2 млрд1. Между 2013 и 2019 г. смартфон абонаментите ще се утроят.“

"Интересното е, че тази тенденция ще се наложи от Китай и други развиващи се пазари, предлагащи по-евтини и достъпни модели смартфони."

Очаква се смартфон трафикът да се увеличи 10 пъти между 2013 и 2019 г., достигайки до 10 екзабайта. Видео трафикът расте с 55% годишно, и ще представлява повече от 50 на сто от мобилния трафик на данни, а делът на социалните мрежи и уеб услугите ще представлява 10 на сто през 2019 г.

Това издание на Ericsson Mobility Report включва подробен анализ на покритието на приложенията - нов подход за оценка на производителността на мрежата и потребителски опит - със специален акцент върху домашната и градска среди. Радио сигналите отслабват бързо, тъй като се налага да минават през сгради с много потребители, строителни материали и височина, и други допълнителни предизвикателства. Доброто мобилно покритие е важен аспект от живота на мнозина, и в момента се нарежда сред петте най-важни фактора за удовлетвореност от живота в града. Имайки предвид, че най-голямата част от мобилния трафик произхожда именно от градовете, Ericsson тества три различни стратегии, за да осигури добро покритие в затворени пространства, като използва симулационен софтуер за прогнозиране на степента на покритие на приложенията във високи сгради.

За да допълни своя Mobility Report, Ericsson е създал инструмент за анализ на трафика (Traffic Exploration Tool), който създава персонализирани графики и таблици, използващи данни от доклада. Информацията може да се филтрира по региони, абонамент, технологии, трафик и тип на устройството.

Пълните резултати от Mobility Report, приложения за Североизточна Азия и Субсахарска Африка, и новият инструмент за измерване на трафика на Ericsson (Traffic Exploration Tool) са на разположение на адрес:www.ericsson.com/ericsson-mobility-report.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes