Ericsson начело на проекти за 5G стандартизация в ЕС с бюджет 8 млн. евро

Юли 22, 2015 от admin

Ericsson продължава да ръководи развитието на 5G системата като координатор на новия проект METIS-II на ЕС за разработване на цялостен дизайн на 5G радиосистема и план с препоръки за 5G стандартизация.

 

Създаването на 5G глобален стандарт е най-важният фактор за реализиране на цифровизация на индустриите, интернет на нещата и на широколентов интернет достъп навсякъде.

Стандартизацията е необходима, за да свърже хората по целия свят. При последните няколко поколения мобилни мрежи, това е крайъгълният камък, който позволява на мрежите по целия свят да работят безпроблемно заедно, което осигурява на потребителите еднакво добро изживяване навсякъде.

Глобалният мащаб на Ericsson, нейната уважавана позиция в научноизследователската и развойната дейност, както и силните връзки с глобалните играчи на пазара, поставя компанията в уникална позиция да допринесе за научните изследвания в Европа и извън нея.

На стратегическо ниво METIS-II ще осигури рамката за 5G сътрудничество в 5G инфраструктурното публично-частно партньорство (5G-PPP) за обща оценка на концепциите за 5G радио мрежови достъп и план с препоръки за 5G спектъра. Проектът ще доведе също така до изготвяне на план за съгласувани действия, насочени към регулаторните органи и органите по стандартизация.

Проектът се базира на силен международен консорциум, състоящ се от 23 партньора от всички региони със силни 5G R&D инициативи (Китай, ЕС, Япония, Южна Корея и САЩ) и с участието на повечето от големите международни доставчици, основните оператори и ключови изследователи.

Следователно METIS-II ще има уникалната възможност да стимулира постигането на консенсус в световен мащаб, да изготви пълна картина на потребностите на мобилните и вертикалните индустрии, както и да разпространява резултатите до съответните органи, форуми и групи за стандартизация във всички региони.

Проектът е съфинансиран от програмата за научни изследвания на ЕС H2020 и разполага с бюджет от 8,0 милиона EUR.

Като основен двигател и координатор на проекта METIS-II заедно с глобалния консорциум, Ericsson ще интегрира технологии в дизайна за радио достъп и ще предоставя платформа за съвместни действия, насочени към регулаторните органи и органите по стандартизация. Проектът METIS II ще надгражда над успеха на METIS, първият интегриран 5G проект, също така движен и координиран от Ericsson.

В допълнение, Ericsson ще ръководи като технически координатор проекта mmMAGIC (милиметрова, базирана на вълни, мобилна мрежа с радио достъп за пето поколение интегрирани комуникации). Този проект ще разработи и проектира нови концепции за мобилната технология за радио достъп за разполагане в границите 6-100GHz.

И двата проекта са важни при подготовката на предварително стандартизиран консенсус в мобилната индустрия. Те осигуряват на различни консорциуми възможност за обсъждане и оценка на разнообразни изследователски идеи, преди представянето им пред 3GPP (3-то поколение проектно партньорство).

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes