Ericsson представи решение за инфраструктура за виртуализация на мрежовите функции (NFV)

Ноември 25, 2016 от admin

Ericsson представи свое доказано решение за инфраструктура за виртуализация на мрежовите функции (NFVi) с възможности за ползване от множество оператори и съпътстващи услуги за трансформация.

NFVi решението на Ericsson се основава на ясно дефинирана архитектура, изцяло предварително интегрирана и доказана платформа, състояща се от хардуер (Hyperscale Datacenter система на Ericsson 8000 (HDS 8000) и Blade Server Platform (BSP8000), Ericsson Cloud Execution Environment, Ericsson Cloud Manager, Ericsson Cloud SDN, както и консултиране, системна интеграция и услуги за поддръжка. Модулните компоненти в неговия дизайн могат да бъдат заменяни, за да отговорят на конкретните нужди на доставчиците на услуги.

Портфолиото на Ericsson е проектирано да осигурява гъвкавост по време на внедряването на виртуалните мрежови функции(VNFs). Съчетано с предлагането на услуги, решението поддържа множество различни сценарии за внедряване, вариращи от пълно отделяне на NFV компоненти от различни оператори до пълен пакет решения.

Като първа прогресивна стъпка в изграждането на инфраструктурата за 5G и Интернет на нещата, NFVi поддържа софтуерно дефинирана инфраструктура, която осигурява по-висока скорост, гъвкавост и ефективност при внедряването на нови услуги.

"Предимството, което нашите клиенти ще получат с облака и инфраструктурата за виртуализация на мрежовите функции на Ericsson, е в това, че можем да въвеждаме нови продукти. Ние ще предлагаме услуги, които не са познати днес. Също така ще имаме възможност да конфигурираме услуги с дялове от мрежата, така че да отговарят абсолютно точно и адекватно на продукта, с който разполагаме в момента“, споделя Ричард Шенк, директор Network and Datacenter Development в Swisscom.

Сюзън Джеймс, директор Product Line NFV Infrastructure в Ericsson, сподели: "Решението на Ericsson за NFViе важна стъпка по пътя ни към изграждане на инфраструктурата за 5G и Интернет на нещата. Предлагайки гъвкава, предварително интегрирана и доказана, отворена системна платформа, ние можем да предоставим на нашите клиенти няколко различни възможности за внедряване, вариращи от пълното отделяне на NFV компоненти до внедряване на цялостното решение. Това осигурява по-кратко време за пускане на услуга на пазара, по-висока скорост, гъвкавост и ефективност за нашите клиенти, внедряващи нови услуги. "

Патрик Филкинс, анализатор на телеком сектора в Technology Business Research (TBR), заяви: "TBR проведе първично изследване по-рано тази година, в рамките на което попитахме водещите в сектора глобални оператори за мнението им относно най-добрите доставчици на NFVи SDN. TBR проучи мотивите на операторите за внедряване, сценариите на употреба, срокове за внедряване, както и разходите за NFVи SDN, наред с възгледите им за това кои доставчици са с най-добри възможности да отговорят на изискванията за NFV иSDN. Ericsson бе оценен от операторите като най-добрия доставчик за NFV иSDN."

Ericsson вече обяви редица договори за виртуализация на мрежовите функции с множество водещи в сектора оператори по целия свят, сред които Telstra, Swisscom, Telefonica, Axiata, Digicel и SoftBank, и е първият доставчик с реално търговско внедряване на NFV.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes