Ericsson придобива GDNT, китайска компания за развойна дейност и услуги

Декември 17, 2010 от admin

Ericsson подписа договор за придобиване на определени активи от Guangdong Nortel Telecommunication Equipment Company Ltd (GDNT). Покупката е структурирана като закупуване на активи на стойност 50 милиона щатски долара. Сделката подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи и други условия.

GDNT е разработчик и производител базиран в Китай, важен доставчикна Ericsson след придобиването на CDMA и GSM бизнеса на Nortel. GDNT е основана през 1995г. като съвместно дружество между канадската телекомуникационна компания Nortel и местни китайски корпорации и телеком оператори. Сделката включва още придобиване на апаратура за развойна дейност, производствена техника, a също така и предоставяне на услуги по поддръжка за клиенти на територията на Китай. Около 1100 работници, в това число приблизително 550 инженери по развойна дейност, ще станат част от екипа на Ericsson през следващите месеци.

 

"Щастливи сме да внедрим хора с толкова важен за нас опит в най-новата бизнес дивизия на Ericsson-коментира Сима Кюреши, директор на отдел CDMA Мобилни системи в Ericsson.  Изградили сме сериозни основи с CDMA & GSM екипите, привлечени от Nortel. С придобиването натезиновиактивищеимаме възможност да продължим успешното развитие на нашия CDMA & GSM бизнес."

"Придобиването ще допълни значително нашите съществуващи развойни, производствени и обслужващи възможности в региона-коментира Матц Олсон, президент на Ericsson Китай и Североизточна Азия. - Това без съмнение ще ни позволи да предоставим по-добра и качествена поддръжка за клиентите си в региона, които обслужват едни от най-големите GSM и CDMA мрежи от абонати в световен мащаб."

Ericsson очаква възвращаемост по сделката до една година след приключването й.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes