Ericsson пуска ново поколение продукти за IP свързаност

Февруари 11, 2011 от itFORUM

Новото поколение продукти на Ericsson в сферата на IP свързаността насочва поглед отвъд възможностите на настоящето. Те могат да поддържат P2MP (point-to-multipoint), свързвайки хора и устройства в групи, мрежи и облаци. Това дава възможност на операторите да оптимизират мрежите си, като в същото време доставят качествени услуги, от които да печелят и да развиват бизнеса си.

Като част от това ново портфолио, Ericsson ще представи няколко нови решения през 2011 г. Първи ще бъде обявен маршрутизаторът Ericsson Smart Services Router (SSR). С високо ниво на гъвкавост и интелигентност, SSR ефективно се справя с постоянно нарастващото търсене на услуги. Освен това, той ще залегне в основата на нова мобилна опорна мрежа, необходима за въвеждане на 4G/LTE.

Ericsson също така ще анонсира няколко допълващи продукта, допълващи портфолиото им за пренос и това за широколентов достъп. Един от тях ще представлява система за детайлно управление на мрежи, Ericsson IP Transport NMS, която ще осигурява ефективна доставка на информационни услуги и контрол на многобройни домейни и слоеве в мрежата. Другият е интеграционно решение за комбиниране на радиорелейни и оптични технологии за IP пренос.

Операторите се сблъскват с предизвикателството да предлагат все по-ефективни и рентабилни решения, за да задоволят нарастващото търсене на видео услугив контектса на мобилната индустрия, облачни и M2M връзки. Ericsson прогнозира създаването на „свързано общество”, където всички ще се възползват от предимствата на свързаността.  За да бъде реализирана тази идея, мрежите трябва да станат по-гъвкави и умни, да осигурят печеливша доставка на атрактивни за потребителите, компаниите и партньорите услуги. 

IP свързаността също се сблъсква със смяната на поколенията и се пренасочва от свързаност тип host-to-host към свързаност потребител-мрежа и обратно.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes