Ericsson ще демонстрира 5G ерата на MWC 2016

Февруари 4, 2016 от admin

Ericssonпредстави четири нови решения в подкрепа на доставчиците на комуникационни услуги с цел да могат да се възползват от новите бизнес възможности, които се откриват с приближаването на ерата на 5G. Решенията ще бъдат демонстрирани по време на Световния мобилен конгрес (MWC 2016), който ще се проведе в Барселона от 22 до 25 февруари.  

 

Благодарение на Интернет на нещата, 5G и облака, доставчиците на услуги ще стават свидетели на все по-голям брой разнообразни начини за използване на мрежите, които респективно ще изграждат нови стойностни вериги, финансови модели и бизнес перспективи. За да могат да се възползват от тези възможности, доставчиците на услуги ще трябва непрекъснато да се трансформират и да въвеждат нови начини за създаване на стойност за потребителите.  

Наред с този развой, производителността на мрежата придобива все по-голямо значение и става все по-предизвикателна задача. Ново проучване, което ще бъде публикувано в специалното издание на Ericsson Mobility Report за Световния мобилен конгрес, разкрива, че лошото качество (респективно изживяване) при стрийминг на видео може на практика да има двойно негативен ефект, тъй като не само намалява стойността на търговската марка на доставчика на услугата, но и помага на конкурентни марки да увеличат своята.

Представяне 1: Мобилен широколентов достъп за всеки

Последният Ericsson Mobility Report прогнозира, че до 2021 г. 90 процента от глобалното население ще бъде покрито с WCDMA/HSPA мрежи за мобилен широколентов достъп. Същевременно над 50 процента от жителите по цял свят днес все още не разполагат с достъп до интернет – особено в развиващите се страни. Това обаче дава голяма възможност за мобилните оператори.

В подкрепа на визията за осигуряване на мобилен достъп до интернет за всички Ericsson решава три различни предизвикателства: увеличаване на производителността на мрежата, подобряване на оперативната ефективност и намаляване на разходите за мобилно широколентово покритие. WCDMA Flow of Users на Ericsson удвоява производителността на мрежата върху съществуващата инфраструктура, Zero Touch WCDMA увеличава трикратно оперативната ефективност на мрежите, а Mobile Broadband Expander драстично намалява общата стойност на собствеността с до 60%, като същевременно опростява използването на всички съществуващи стотици хиляди 2G мрежови точки.

Мобилен широколентов достъп за всеки /Mobile Broadband for Everyone ще бъде наличен през второто тримесечие на 2016 г.

Представяне 2: Осигуряване на Extreme App Coverage (изключително покритие на приложението)

Като част от еволюцията към 5G и с цел подобряване на производителността и ефективността на съвременната LTE технология, и същевременно в отговор на нуждите на мрежите, предизвикани от нарастващия трафик на данни, Ericsson представя нов Ericsson Radio System хардуер и софтуер. Тези нови продукти обезпечават първото в света търговско предлагане на мрежова архитектура за Cloud RAN, поддържаща пикови LTE скорости за трансфер на данни от 1Gbps, наред с радиодостъп с хипер-потенциал.

Ericsson Radio System се допълва и с три нови продукта за радиодостъп, поддържащи 4x4 MIMO и нови спектърни честоти. Ефективният отговор на потребителските нужди от възможно най-голямо „покритие на приложението“ респективно ще доведе и до изисквания за мулти-гигабитови капацитети и мулти-лентови решения в устройствата за пренос, на които Ericsson отговаря с новите микровълнови допълнения към Ericsson Radio System.

Extreme App Coverage ще може да се доставя от началото на второто тримесечие на 2016 г.

Представяне 3: Experience Centric Managed Services

За абонатите производителността на мрежата и потребителските изживявания добиват все по-голямо значение. За да подкрепи операторите да се фокусират върху потребителското изживяване, Ericsson представя функциите Service Operations Center (SOC) и Experience Management Center (EMC) – част от цялостното предложение Experience Centric Managed Services. 

SOC следи в реално време представянето на услуги като видео стрийминг и сърфиране в интернет, което впоследствие трансформира и съотнася към изискванията за производителност на мрежата. EMC проследява изживяванията и реакциите от страна на ползвателите чрез методи като проучвания сред потребителите, анализи на активността в социалните мрежи, изследване на общата оценка на представянето (Net Performance Score) и анализ на ефективността на представяне, и впоследствие ги трансформира и съотнася към изискванията за резултатност на услугата.

Операторите, които познават в дълбочина както качеството на услугите си, така и оценката на потребителите за изживяването, което им осигуряват те, имат много по-добри възможности за подобрения и надграждане и в двете направления.

Новите функции на Experience Centric Managed Services са вече налични на пазара.

Представяне 4: Revenue Manager

Revenue Manager е конвергентен продукт за таксуване в реално време, предназначен за доставчиците на цифрови услуги. Той е изграден върху изключително иновативна, облачно базирана, извънредно приспособима към конкретните нужди на клиентите архитектура, която осигурява нови нива на автоматизация, гъвкавост и оперативна ефективност. Това е първата система в помощ на бизнеса (BSS), създадена в отговор на възможностите и предизвикателствата на Свързаното общество.

Продуктът позволява на доставчиците на услуги да въвеждат нови продукти и услуги на пазара в рамките на дни, да се възползват от нови източници на приходи с възможност за споделянето им в реално време, както и да проследяват потребителското изживяване чрез персонализирани „омни-канални“ взаимодействия, вградени инструменти за анализ и унифицирани политики за контрол.

Revenue Manager 16 ще се предлага от юни 2016 г.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes