ERP.BG оптимизира BI модула си за тъчскрийн интерфейси

Март 1, 2013 от itFORUM

Българската софтуерна фирма ERP.BG представи новия си модул за бизнес анализи (Business Intelligence – BI), който е част от ERP (Enterprise Resource Planning) системата EnterpriseOne, разработена от компанията. Той ще бъде достъпен в новата версия на EnterpriseOne.
 
Обновеният Business Intelligence модул включва две важни промени. На първо място BI функционалностите от един самостоятелен модул вече се превръщат в цялостна среда, разпространена в цялата ERP система. Това позволява системата да бъде интегрирана директно за употреба в оперативните процеси на компанията, което променя изцяло концепцията за използването на бизнес анализи и ги превръща от инструмент, използван предимно пост – фактум, в мощно средство за анализи в реално време.
 
„Вграденият BI модул дава на компаниите ключови предимства в сравнение с традиционната концепция за добавена отделно Business Intelligence система. С новия модул различните членове на екипа могат да виждат много по-адекватни бизнес анализи, свързани с тяхната конкретна дейност, при това – без никакво забавяне на информацията“ - обяснява Иван Аржентински, управител на ERP.BG
 
BI функциите са достъпни контекстуално във всички останали модули на системата и се визуализират по множество различни начини, в зависимост от конкретните необходимости на потребителя. Например, когато потребителят отвори прозорец с информация за даден клиент, веднага се появява куб със сечение на продажбите, специфично за този клиент. За нуждите на счетоводстовото пък, при разглеждане на сметка се вижда BI куб с данни за сметката, който позволява на всеки оторизиран потребител с един поглед да придобие представа за движенията по нея. Възможностите за употреба са десетки, а мениджърите и екипът са значително улеснени в процеса на взимане на бизнес решения.
 
Вторият важен акцент, свързан с Business Intelligence, е оптимизацията за работата с екраните на BI модула през чувствителни на докосване екрани. Това разширява много възможностите за достъп до бизнес анализи през смартфони и таблети. Оптимизациите улесняват също и използването на бизнес анализите през традиционни компютърни интерфейси с мишка.
 
„Желанието ни е да направим Business Intelligence функциите все по-достъпни за мениджърите, които често са в движение. През последните две години ERP.BG промени изцяло интерфейса на своята система EnterpriseOne, превръщайки я в едно напълно оптимизирано за мобилни устройства решение. Новите възможности за достъп до BI модула на системата са част именно от тази дългосрочна политика на екипа ни“ - посочва още Иван Аржентински.
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes