ERP.BG внедри система за управление на бизнеса в компания за рибни изделия с марката „Алекс Фиш“

Декември 5, 2013 от itFORUM

Българската софтуерна фирма ERP.BG завърши внедряването на своята система за управление на бизнеса EnterpriseOne в българската компания за производство и търговия на рибни изделия и морски деликатеси “Алекс - Александър Христов Спасов ЕТ”, която разполага с най-голямото и модерно специализирано предприятие в бранша у нас. To дистрибутира продуктите си с марката „Алекс Фиш“ в цялата страна, както и в Гърция. Компанията развива и собствена национална мрежа от търговски обекти.
 
Бързото разрастване на Алекс Фиш през последните години е довело до увеличаване на броя на клиентите и обема на поръчките, което налага инвестиция в софтуерно решение с цел подобряване организацията на работа и повишаване на нейната ефективност. Компанията разполага с голям асортимент продукти с различни срокове на годност, което изисквало ERP (Enterprise Resource Planning) системата да може да се справя с основни проблеми като проследяване годността на партидите, възможност за оптимизиране на доставките и премахване на залежаващите стоки, точно планиране на материалите, необходими за производството, проследяване на вземанията, както и възможност за автоматизация на онлайн продажбите, което да замени досегашното ръчно въвеждане.
 
След преглед на различни решения, дружеството се спира на изданието EnterpriseOne Small Business на ERP.BG, предназначено за малки и средни фирми. В Алекс Фиш са внедрени модулите „Клиенти“, „Логистика“, „Производство“, „Финанси“ и „Обединени комуникации“. На избора са повлияли всеобхватността и гъвкавостта на ERP системата, нейната интеграция с комуникациите на клиента, както и факта, че не са необходими допълнителни инвестиции за закупуване на ИТ оборудване и поддръжка на специализиран ИТ персонал.
 
В резултат на реализацията на проекта са оптимизирани процесите по планиране на складовите наличности и снабдяването, както и контролът на това звено. Управлението на склада на компанията, вече се извършва на базата на клиентските поръчки, което позволява следене на потребностите директно от поръчките за продажби. Вграденият модул „Обединени комуникации“ е с интегрирана телефонна централа, която е свързана с EnterpriseOne и при позвъняване на клиент дава възможност на търговците за бърз достъп до „Журнал на клиента“. Така още докато тече разговорът, те могат да видят всичките му досегашни поръчки, издадените му фактури и получените плащания, текущите задължения и просрочените вземания. Когато пък звънят на клиент – служителите могат лесно и бързо да видят най-често купуваните от него продукти, заедно с всички договорени цени и отстъпки.
 
Друго голямо предимство за Алекс Фиш е, че онлайн магазинът на компанията е интегриран с ERP системата. Така в реално време се извлича информация за наличностите, клиентите могат да проверяват кой продукт е в наличност и да извършват поръчки директно през електронния магазин, а служителите да ги обработват направо през ERP решението. Прехвърлянето на информацията между ERP решението и онлайн магазина, се осъществява автоматизирано, което спестява много време на екипа.
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes