ЕСРИ България получи награда за проекта Активен.БГ

Февруари 28, 2012 от itFORUM

На 23 февруари 2012г. в хотел Шератон бяха раздадени деветите годишни награди за корпоративна социална отговорност на Българския форум на бизнес лидерите. Тази година журито имаше нелеката задача да определи победителите измежду повече от 60 проекта, състезаващи се в 6 категории. В категория цялостна социална политика на малко и средно предприятие, журито тази година определи за победител ЕСРИ България с проекта Активен.БГ.

 

Активен.БГ е първата по рода си инициатива в България, която стъпва върху най-съвременни Esri ГИС технологии за постигане на ефективно гражданско участие в местното самоуправление. Тя предоставя на гражданите алтернативата да участват активно в подобряване условията на живот в техните райони, като подават навременна и конкретна информация за забелязани от тях нередности (опасни сгради, детски площадки, боклук, улични дупки, ледени висулки, и много други) посредством използването на специална онлайн платформа http://aktiven.bg/. Включилите се в инициативата организации поемат ангажимент за следене на получените сигнали и отразяване статуса на тяхната обработка на уебсайта. По този начин публичните организации се отварят за гражданите, реализирайки на практика съвременната концепция за е-управление, базирано на ефективна двупосочна комуникация с гражданското общество.

Проектът Активен.БГ е с изключително позитивен отзвук в общественото пространство. Всеки ден все повече граждани се включват в инициативата като докладват за нередности. Увеличава се и броят на участващите в социалната програма публични организации. Проектът е не само добър пример за цялостна социална политика, той е и  крачка в посока реализиране на по-ефективно, по-прозрачно и най-вече по-адекватно управление. Управление, при което гражданите са движещата сила.

Критериите, въз основа на които бяха определени победителите, са полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на компанията в осъществяването на проектите, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и оценка от страна на обществото.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes