ЕСРИ: Геоуслугите трябва да бъдат лесно откриваеми

Ноември 22, 2010 от admin

„Време е да се работи за навлизането на геопространствените услуги във все повече аспекти на всекидневието - търсенето на тези решения нараства”, заяви Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България, по време на откриването на ежегодната потребителска конференция, традиционно организирана от компанията. Под надслов „ГИС в действие” тя бе проведена на 16-и и 17-и ноември в столицата.

Геоуслугите трябва да бъдат лесно откриваеми, базирани на отворени стандарти и да ползват последни данни, така че да предлагат богати приложения, сподели още Караджова. Според нея новата парадигма в географските информационни системи е геознанието, което се състои от много компоненти, да се „капсулира”, за да може да бъде по-лесно споделяно и предоставяно като услуга.

Двудневното събитие включи множество технически и тематични презентации и демонстрации в сесии за опазване на околната среда, европейска инфраструктура за пространствени данни, планиране и устойчиво развитие, регионално развитие и местно самоуправление, инженерна инфраструктура и транспорт, управление при извънредни ситуации и кризи. Предвидена бе и техническа сесия, която включи представяне на ЕСРИ технологичните новости, а именно излязлата наскоро 10-а версия на софтуера ArcGIS. В серия от демонстрации на живо ГИС експерти от ЕСРИ България представиха подобренията в десктоп, сървърните и мобилни приложения и как те удовлетворяват все по-нарастващите нужди на ГИС специалистите и взимащите решения професионалисти. Демонстрирани бяха множество подобрения в ArcGIS 10, като по-бърза визуализация, шаблони, базирано на шаблони редактиране, онлайн ресурси и т.н.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes