Еxperian удвоява екипа си от разработчици в България

Септември 20, 2013 от itFORUM

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги на финансови организации и потребители, обяви плановете си за двойно увеличение на екипа си от висококвалифицирани софтуерни специалисти в България. Това ще направи българският R&център най-голям в международната Decision Analytics дивизия на ExperianНовината съобщи Стив Лейн, главен технически директор в Experian, по време на посещението си у нас. Наемането на талантливи софтуерни разработчиции QA специалисти  ще стане през следващите 7 месеца.

 

Еxperian е глобален лидер в областта на предоставянето на информация, аналитични решения и маркетинг услуги за бизнеса и финансовите институции;  приходите на групата за 2012 г са в размер на 4.7 млрд. долара. В българския развоен център на компанията се работи по водещи световни продукти като Tallyman, Hunter, MDS, PowerCurve, използваниот най-големите световни банки, финансови институции, кредитни бюра и корпорации.

"Местният екип е изключително важен за компанията в световен мащаб. Талантливите български специалисти имат водеща роля в моделирането и разработването на ключови технологии и продукти на Experian, предназначени за бизнеси от различни индустрии.", коментира Стив Лейн, Главен технически директор в Experian. "Тук е позициониран и един от основните ни екипи, отговарящи за осигуряване на качеството и автоматизираното тестване на софтуер – в София се оценяват всички продукти на компанията преди появата им на пазара.»

"Търсим да назначим висококвалифицирани софтуерни инженери с утвърдени технически познания. В Experian те ще имат възможността и отговорността да работят ежедневно върху софтуер от ново поколение, който е от критично значение за бизнеса на нашите клиенти.» допълва Христо Хаджичонев, мениджър «Разработка и развитие на софтуер”, Experian България. „Заедно с това технологично предизвикателство, компанията предлага и отлични възможности за кариерно развитие в международна среда.”

Разширението на екипа от софтуерни инженери в България е част от общата стратегия за активно развитие на местния офис. Към момента в него работят над 270 специалисти, разделени в повече от 10 различни отдела.  От софийския офис се осигурява и стратегическата поддръжка на решения, част от множество международни проекти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes