F-Secure e определенa като „Визионер“ от Gartner Inc.

Февруари 25, 2016 от admin

Компанията за информационна сигурност F-Secure е позиционирана във Visionary Quadrant от Magic Quadrant на Gartner в доклада за Endpoint Protection Platforms (публикуван на 01.02.2016 г.). Признанието идва в следствие прследваната от F-Secure цел да стане водещ европейски доставчик на кибер защита.

„Ние вярваме, че Gartner оценяват нашия принос и фокус върху ефективната защита срещу зловреден софтуер“ – това сподели Кристиан Фредриксън, изпълнителен директор на F-Secure. „Вече сме всепризнати за най-добра защита, според направени тестове от независими лаборатории. Поради амбицията ни да станем лидер в доставките на кибер сигурност за Европа, ние инвестирахме в осъвършенстването ни срещу интелигентността на заплахите, както и тяхното откриване и действието им. Ще продължим да следваме целта си като Визионери.“

Днес всеки бизнес е потенциална цел за кибератаки, а най-слабото място са крайните точки. За хакерите е по-лесно да се уязви защитата на крайно ниво, тъй като разчитат на факта, че хората грешат. Един служител, поддал се на фишинг атака, дава на хакерите лесен достъп до устройство си. Веднъж проникнали в системата, хакерите могат да получат достъп до всички услуги, които служителите ползват (сървъри, облаци и др.), където се съхранява най-ценната информация. Знаейки, че чрез пробив на крайните точки хакерите могат лесно да заобиколят защитата на облака, ние приоритетно и задължително трябва да защитим тези крайните точки с многослойни технологии, които могат да спрат атака, използвайки голям набор от възможности.

Според доклада, защитата от обичайния зловреден софтуер е от най-голямо значение при закупуването на антивирусен софтуер. „Има значителни различия в качеството при превенция от атаки, както се вижда от множеството тестове, проведени от различни лаборатории, изследващи малуеър. Купувачите трябва да търсят решения, които предлагат широка гама от техники за защита и висока ефективност.

Защитата на F-Secure за крайните точки има многослойна и ефективна технология за защита и успешно блокира обичайните заплахи, както и “zero-day” и “ATP” атаките. Тази защита се захранва от F-Secure Security Cloud, който осигурява моментална  и винаги актуална интелигентна защита в реално време. Сигнатурно – базираното засичане се допълва от поведенческа и евристична защита, „sandboxing“ и други технологии, които са добавени към бизнес защитата от ново поколение. Технологично ефективната защита на F-Secure се доказва отново и отново с многократните награди от независими лаборатории.

Облачно-базирана е и F-Secure системата за управление на защитата на крайни точки. Централизираният мениджмънт улеснява клиентите и партньорите да инсталират, управляват и проследяват защитата на всички крайни точки само от една единствена конзола. Тя предлага отлична видимост на всички устройства – независимо дали се намирате в офиса или сте на път.

Пълната гама бизнес продукти на F-Secure покрива всички аспекти на кибер защитата – предвижда, предотвратява, открива и реагира, за да запази сигурността на клиентите си. Оценяването на ситуацията и консултирането по поддръжката помагат на компаниите да анализират и предвидят съществуващия и желания статус на сигурността си. F-Secure предотвратява и открива стандартни, напреднали и непознати атаки чрез защита, оценка на уязвимостта и съответствието, и дава съответното решение.

Дистрибутор на F-Secure у нас е Инфодизайн България ЕООД

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes