F-Secure пуска на пазара съвсем нови функции за сигурност

Септември 17, 2013 от itFORUM

F-Secure представя новият F-Secure Internet Security с акцент върху безопасното сърфиране в мрежата, докато вършите ежедневните си дейности. Новата версия на F-Secure е проектирана с функции за мигновена защита на съдържанието на компютрите и защитава докато сърфирате, банкирате и пазарувате.

 

F-Secure Internet Securityе снови функциионалности, включващи подобрена защита на банковия акаунт и профила  във Facebook. Най-новата технология защитава от хакерски и zero-day атакии още -всичко това в един нов потребителския интерфейс.

"Най-новите подобрения в пакета за пълна защита съответстват изцяло на конкретните изисквания на потребителите в бързо променящия се свят днес," каза ПертуТинкинен, директор продажби и маркетинг на F-Secure. “Тази година F-Secure Internet Security вече бе удостоен с награда  за  най-добрата защита в света, но не бихме могли просто да почиваме на лаврите си. Ние трябва да останем на върха на защитата от най-новите заплахи и с тази нова версия продължаваме да вървим напред и нагоре."

Най-често срещания начинза онлайн атаки към средностатистическия потребител е чрез уеб експлойти: потребителят е подмамен да посети злонамерен или компрометиран сайт. Ето защо, F-Secure Internet Security е особено фокусиранкъм защита на онлайн дейности и откриване на пробиви, насочени към уязвимости в браузъра или друг сходен софтуер.

Засилена защита при онлайн банкиране 

85% отхората банкират онлайн от своите компютри, но киберпрестъпниците проследяват парите и крадaт от сметките на потребителите, използвайки зловреден софтуер, наречен "банкови троянски коне". С F-Secure Internet Security и подобрената функционалност Banking Protection потребителите могат да сасигурни, че техните банкови транзакции са обезопасени и поверителни. Banking Protection повишава настройките за сигурност по време на онлайн сесии на банкиране като по този начин осигурява и допълнителна защита.

Според скорошно F-Secure проучване, 57% от хората в световен мащаб са загрижени, че децата им не са достатъчно добре защитени във Facebook, а всеки един от пет Facebook потребители не знае как да конфигурира настройките си за сигурност. Въведете Safe Profile, новата функция на F-Secure Internet Security. Safe Profile помага на Facebook потребителите да са сигурни, че профилът им е толкова поверителен, колкото те самите биха искали да бъде. Нововъведението показва колко от профила е потенциално видим за непознати и помага за по-добрата защита на личната информация и снимките. Дори и хората, които са убедени в своите настройки за поверителност, е добре да направят проверка - Safe Profileще посочи какво е пропуснато!

Топ технология за защита от пробиви

Новият F-Secure Internet Security идва с DeepGuard 5, най-мощната защита срещу непознати и нововъзникнали заплахи чрез зловреден софтуер. Едни от най-разпространените начини на заразяване на компютрите днес са пробивите чрез уязвимости в системата, а DeepGuard 5 е специално разработен, за да ги блокира. DeepGuard 5 следи процесите на често използвани програми и блокира всяко злонамерено поведение, показващо опит за атака. Докато стандартната защита е свързана с използването на уязвими точки в системата, поведенчески-базираната защита на DeepGuard 5 предлага по-добро покритие, защото уязвимостите не винаги са известни, като например zero-day атаките.

Част от пълната продуктова линия

Пълната продуктова линия на F-Secure за 2014 включва:

·         Internet Security -http://www.f-secure.com/en/web/home_global/internet-security

·         Mobile Security – http://www.f-secure.com/en/web/home_global/mobile-security

·         Anti-Virus for PC – http://www.f-secure.com/en/web/home_global/anti-virus

·         Anti-Virus for Mac – http://www.f-secure.com/en/web/home_global/anti-virus-for-mac

·         Internet Security + Mobile Security bundle –

http://www.f-secure.com/en/web/home_global/internet-security-mobile-security

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes