Gartner: Социалните мрежи с голяма роля в пазара на клиентски ориентирани информационни услуги

Ноември 17, 2010 от itFORUM

Проучване на авторитетната консултантска компания Gartner на тема "Пазарът на CRМ и BI за 2010 година", проведено сред бизнес мениджъри от цял свят показва, че социалните мрежи ще играят все по-голяма роля на пазара на клиентски ориентирани информационни услуги и компаниите трябва да вземат проактивни мерки за въвеждането им, за да бъдат успешни на пазара. Изводите от изследването на Gartner бяха представени от Александър Захариев, регионален мениджър на компанията, по време на Конференция за управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM) и стратегическо планиране (BI), организирана от списание ENTERPRISE.

Д-р Явор Янкулов, независим консултант от Е-training.bg, насочи вниманието на участниците към "Клиентът", неговата лоялност и как тя се променя през годините. "Стратегията в CRM е задържане на клиентите възможно най-дълго време", коментира той. "CRM не е BIG BROTHER, нито обикновено воайорство, този тип система подсказва следващите стъпки в мениджмънта на компанията", добави той.

Урбан Иванович, мениджър продажби CRM решения в Oracle Адриатик и България, представи една от най-популярните платформи за управление на взаимоотношенията с клиенти - Oracle Siebel CRM. Платформата е успешен инструмент на търговците да бъдат по-ефективни и продуктивни, използвайки предимствата на социалните мрежи за разпространение на информация до повече клиенти.

Конференцията бе осъществена с подкрепата на SAP и Oracle и имиджов спонсор бе Brain Storm Consult. Тя бе осъществена и с подкрепата на Комитекс, Конгрес Инженеринг и Nescafe Gold.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes