Giada представи миникомпютъра F101

Септември 3, 2012 от itFORUM

Технологичната компания Giada е на път да наложи един нов клас персонални компютри, който добива популярност с названието mini PC. Фирмата представи новия си мини – компютър F101, създаден с цел да гарантира поддръжката на разнообразни бизнес приложения и същевременно да не заема осезаемо място. Това го прави особено подходящ за малки и средни фирми, конферентни дейности, търговски обекти и други бизнеси, които не разполагат с достатъчно място, но имат нужда от мощен компютър.

 

Базиран на най-новата процесорна технология Cedar Trail N2600 Series на Intel, ултра компактният компютър със своите размери 192 x 155 x 26 мм може да се побере на практика навсякъде и да предложи висока производителност за разнообразни бизнес приложения. Графичният процесор Intel GMA HD 3600 GPU гарантира, че F101 може лесно да обработва интензивно мултимедийно съдържание, включително 1080p high definition видео. Системата поддържа до 4GB DDR3 RAM памет и стандартно се предлага с възможност за съхраняване на 320GB информация, които могат да се разширят до 1TB. Може да се предложи и във вариант с Intel mSATA SSD диск.

Устройството работи без вентилатор и изразходва едва 14W, което му позволява да запази ниска температура при работа и същевременно да бъде напълно безшумно. В добавка, ниското енергопотребление на модела, позволява на използващите го компании да намалят своя въглероден отпечатък.

Мини – компютърът може да се свързва с глобалната мрежа посредством един Gigabit Lan порт както и пет USB 2.0 порта. Той разполага и с COM порт, за свързване с устройства, изискващи серийна връзка, един вграден 802.11n Wifi модул и един Bluetooth модул. Поддържа както HDMI, така и VGA видео. Предлага се в черен цвят.

Моделът, както и други устройства от Giada, може да бъде закупен от българския доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes