Главният технически директор на VMware EMEA идва в България

Януари 18, 2011 от Ваню Кръстев

Пол Стронг, главният технически директор на VMware за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), ще посети България на 21 януари. Той осъществява връзката между централния технически офис на корпорацията с отделните й подразделения, партньори и клиенти от тези райони като с ролята си внася позитивна промяна в начина, по който бизнеса използва и управлява технологичните си активи и бизнес услуги.

Пол Стронг е признат лидер в Cloud и Grid технологичните общности и редовно изнася презентации и пише статии  на Cloud и Grid тематика. Той е секретар на Борда на директорите на Open Grid Forum (OGF), а в периода 2006-2008 е и негов председател. Главният технически директор на VMware е съпредседател на работната група OGF Reference Model.  Пол Стронг участва в консултативните бордове по технически въпроси на редица компании и проекти - от малки стартиращи предприятия до устойчиви бизнеси и  държавно финансирани консорциуми.

Като главен аналитик в eBay, той е отговарял за проучванията на компанията в областта на големите разпределени системи (включително Cloud и Grid) и тяхното управление.

Преди да се присъедини към eBay Пол Стронг участва в проектирането, а понякога и в разработването, на различни софтуерни системи, някои от които са Sun Solaris Containers и продуктите N1, мащабни B2B системи за електронна търговия и големи разпределени системи за управление и контрол.

Пол Стронг има бакалавърска степен по физика от университета в Манчестър, Англия.

През малкото свободно време, с което разполага, свири на китара и записва музика с групата си Fractal.

Презентация на Пол Стронг на тема „Cloud Changes Everything” можете да видите тук.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes