HP и Microsoft с нови общи BI предложения

Януари 20, 2011 от itFORUM

Четири нови взаимосвързани решения за обединяване на приложения, инфраструктура и инструменти обявиха HP и Microsoft. По същество те представляват комбинация от хардуер на HP и софтуерен пакет от Microsoft.

 Първото решение, „HP Business Decision Appliance“, е достъпно в момента целта му е намаляване на времето и усилията за конфигуриране, разгръщане и управляване на BI функции.

До 45 дни на пазара се чоаква да се появи и „HP E5000 Messaging System for Microsoft Exchange Server 2010“ – решение  за изпращане на съобщения и обмяна на електронна поща за компании от всякакви размери.

По-скъсно тази година бял свят се очакват и останалите два съвместни продукта на компаниите. Едното от тях се казва „HP Business Data Warehouse Appliance“ и представлява решение за съхранение на данни насочено към малкия и среден бизнес. По същество то е нещо като умалена версия на сега достъпното „HP Enterprise Data Warehouse Appliance“, което бе обявено през ноември миналата година.

Последното четвърто предложение, „HP Database Consolidation Appliance“, пък ще представлява инструмент за консолидиране на данни в единна виртуална среда и създаване на частни облаци вътре в органзиациите.

„Клиентите имат нужда чувствително да намалят времето за внедряване и вземане на решения – сподели Марк Потър, главен вицепрезидент и генерален мениджър на Индустриални стандартни сървъри и софтуер, HP. – С нашите обединени решения, HP и Microsoft позволиха на клиентите да съкратят времето, което се изисква за предоставяне на информация, което спомага за намаляването на риска и цената.“

„Microsoft иHP помагат на ИТ професионалистите да се справят с техните най-големи врагове – времето и сложността – каза Тед Къмърт, главен вицепрезидент от Business Platform Division, Server and Tools Business, на Microsoft. – С тези решения ние помагаме критичната бизнес информация да бъде предоставена в ръцете на нашите клиенти, когато те имат нужда от нея.“

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes