HP и VMware работят върху решение за автоматизация на физически и виртуални мрежи

Октомври 14, 2013 от itFORUM

HP и VMware обявиха плановете си за сътрудничество за да създадат първото в индустрията решение за федерирани мрежи, разработено да осигури на потребителите единна автоматизация и поглед върху физическите и виртуални дейтацентър мрежи, при което се осигурява бизнес гъвкавост и по-добра бизнес приемственост.  
 
По пътя на възприемането на облака и мобилността от компаниите, ръчната мрежова конфигурация се оказва, че изисква много време и ресурси, а също и е податлива на грешки. Мрежовата виртуализация предлага централизирано управление, но не автоматизира конфигурирането и провизионирането на физически мрежови устройства.
 
Новото HP-VMware мрежово решение ще обедини HP Virtual Application Networks SDN Controller с платформата за мрежова виртуализация VMware NSX за да осигури на потребителите интегриран подход към автоматизиране на физическата им и виртуална мрежова инфраструктура. Мрежовото решение ще предостави централизирано наблюдение, унифицирана автоматизация, поглед и контрол върху цялостната дейтацентър мрежа, подобрявайки гъвкавостта, мониторинга и отстраняването на проблеми.
 
Според анализатора на Gartner Джо Скорупа, “Един хибриден модел съчетава хардуерно базираните  и софтуерните модели при прозрачно смесване на физически и виртуални устройства в общ контролен панел. Този подход обещава светкавична пазарна реализация, поддръжка за физически крайни устройства (сървъри, устройства за мрежова сигурност и т.н.), както и гладка миграция към оптимален микс от крайни точки.”
 
“Мрежите трябва да бъдат достатъчно гъвкави, за да възприемат облака и мобилността, като в същото време осигурят непрекъсваемост,” посочва Бетани Майер, старши вицепрезидент и управител на Networking, HP. “Надграждайки лидерската ни SDN позиция, мрежовото решение HP-VMware унифицира видимостта и автоматизацията на физическите и виртуалните мрежи в общ контролен панел, давайки възможност стартирането на нови приложения и услуги за минути вместо за месеци.”
 
Автоматизиране на физическата и виртуалната инфраструктура
 
Типичната облачна дейтацентър мрежа може да изисква 10,000 промени на ден, всяка от тях свързана с преконфигурация на поне 20 реда в мрежовия команден терминал. Тези 200,000 промени в команден ред изискват 3,333 човекочаса работа при 1 минута на команда. HP-VMware мрежовото решение обещава да елиминира ръчната конфигурация както на физическите, така и на виртуалните дейтацентър мрежи чрез оперативно съвместима организация на политики. То ще създаде и единен поглед върху мрежата – физическа и виртуална.  
 
HP Virtual Application Networks SDN контролерът ще включва и поддръжка за протокола за управление VMware Open vSwitch Database (OVSDB). Това дава възможност на HP FlexFabric комутаторите да участват в автоматизираното провизиониране на виртуалната мрежа, което ще се осигури от платформата за мрежова виртуализация VMware NSX. 
 
“Потребителите се насочват към мрежова виртуализация, за да придобият необходимата гъвкавост, за да се възползват от възможностите на виртуализираните и облачните дейтацентрове. За да бъдат успешни, ИТ организациите имат нужда от решение, което да осигури единно управление на услуги и операции в рамките на физически и виртуални домейни,” изтъкна Стивън Мълейни, старши вицепрезидент и управител на звено Networking and security business unit, VMware. “Чрез сътрудничеството с HP върху решението за федерирани мрежи, ще помогнем на общите ни потребители да създадат единен модел за мрежови операции, който радикално да опрости ИТ в софтуерно-базирания дейтацентър.”
 
HP представи също така и комутатора HP FlexFabric 5930 с вградено интелигентно управление на база VXLAN технологията, разширявайки мрежовата виртуализация в посока сървъри, както и позволявайки на потребителите да се възползват от единна работа на  своите виртуални и физически мрежи
 
Експертиза в хетерогенните софтуерно базирани мрежи
 
HP предлага на клиентите единна точка за контакт, за да спомогне поддръжката и да подобри сложните дейтацентър мрежи, като ги съчетава с ползите от софтуерно-базирани мрежови решения (SDN). Новата услуга HP Datacenter Care for Networking осигурява на клиентите единно, базирано на средата взаимоотношение, което да съчетае HP-VMware мрежовото решение със съществуващите и бъдещи среди.   
 
HP помага на клиентите си и да определят къде SDN могат да предоставят оптимална полза за организацията чрез работната среда SDN Connectivity Transformation Experience Workshop, която осигурява организационна схема и пътна карта за клиента, взимайки под внимание ползите и рисковете от SDN-базиран бизнес. Услугата също така помага на клиентите да проучат възможности на архитектурата, които отчитат текущото състояние и най-добрия път към бъдещето, едновременно от технологична и инвестиционна гледна точка. В резултат от тази работа среда клиентите могат да определят собствен прагматичен път към SDN, обхващащ човешки ресурси, процеси и технологии.
 
Единна контролна точка за физически и виртуални мрежи 
 
Новото софтуерно приложение HP ConvergedControl работи върху HP Virtual Application Networks SDN контролер и обединява наблюдението и контрола върху виртуални и физически мрежи, използвайки HP Intelligent Management Center (IMC), който вече е интегриран в VMware vCenter. Това създава единна контролна точка и за двата типа мрежи, при което се опростява управлението им.
 
HP-VMware мрежовото решение ще бъде достъпно в цял свят през втората половина на 2014 г.  HP ConvergedControl се очаква да се предлага в цял свят през втората половина на 2014 г. HP FlexFabric 5930 ще се предлага в цял свят през декември 2013 г.
 
Премиерното събитие на HP за клиенти в EMEA, HP Discover, ще се проведе в периода 10 – 12 декември 2013 в Барселона, Испания.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes