HP представи новите си мрежови решения и услуги

Октомври 24, 2011 от itFORUM

Нови мрежови решения представи HP на специализирана конференция, която компанията организира за свои клиенти и партньори. Компанията демонстрира FlexNetwork концепцията си пред клиенти и партньори.

 

Три са новите услуги, които представи HP.Те ще се предлагат съвместно с партньорите на компанията в страната. Първата услуга представлява анализ на мрежите на клиентите и доколко те са готови за преминаване към Internet Protocol version 6 (IPv6). Поетапният подход на HP предполага клиентите с IPv4 първо да преминат към среда, поддържаща едновременно двата протокола и като следваща стъпка - преминаване към IPv6, като осигурява безпроблемна свързаност и непрекъснатост на бизнес процесите при минимални нива на риска.

Втората услуга, Video readiness, е свързана с оценка за готовност за поемане на трафика от видеокомуникациите. „Доскоро обичайна практика бе в корпоративните среди видеото да бъде забранявано – сподели Александър Александров, мениджър „Бизнес развитие” в HP Networking. – През последните години обаче то все повече навлиза в ежедневната делова дейност като изключително удобен канал за разпространение на информация както към служители, така и към клиенти.“

Третата услуга, по думите на Александров, е свързана с търсенето от страна на клиентите за наличие на множество доставчици на активно мрежово оборудване. Това предполага използване на отворени стандарти. Тук HP съвместно с партньори отново извършва оценка на мрежите за това доколко те са готови да приемат нови стандарти и продукти на други доставчици.

Самата конференция, наречена „Новите правила в света на мрежите“, бе ориентирана към представяне на FlexNetwork – конвергентната мрежоваархитектурана HP. Четири са основните продуктови групи, които се предлагат под марката „Flex“ – FlexFabric, FlexCampus, FlexBranch и FlexManagement. Първата група са хардуерни продукти, предназначени за центрове за данни. Те са рекламирани като предлагащи опростена структура на мрежата, елиминиращи ненужните части от оборудването, намаляващи тесните места и водещи до повишена производителност. FlexCampus и FlexBranch продуктите са насочени извън центровете за данни, за връзка на отдалечени представителства или обединяване на един кампус в една основна мрежа. FlexManagement пък есофтуерът управление на мрежовата инфраструктура.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes