HP разширява портфолиото си на Конвергиран сторидж

Юни 18, 2013 от itFORUM

По време на премиерното клиентско събитие за Северна и Южна Америка - HP Discover, HP представи иновации към своето портфолио на Конвергиран сторидж, а именно solid-state оптимизирана all-flash HP 3PAR StoreServ система, която осигурява висока производителност и ниско закъснение без компромис в корпоративната гъвкавост или усложняване на дейтацентъра.
 
HP също така разшири и шестгодишното си лидерство в софтуерно базираното съхранение на данни с новата система HP StoreOnce Virtual Storage Appliance (VSA), която намалява до 65 процента разходите по бекъп на малки масиви.
 
“За организациите е невъзможно да се справят с непредвидени натоварвания, ако работят с несиметрични масиви за съхранение.”, посочва Дейвид Скот, старши вицепрезидент и главен мениджър на Storage Division, HP. “С иновациите в 3PAR StoreServ и StoreOnce, потребителите получават най-добрите в класа си, целенасочено разработени решения, за да се справят с критични нови изисквания, като в същото време да поддържат опростена схема на работа, която се осигурява благодарение на управлението на  множество нужди без създаване на нови масиви за съхранение”, допълни още той.
 
Максимизиране на корпоративната гъвкавост с изцяло flash, solid-state оптимизиран масив
 
Системата HP 3PAR StoreServ 7450 Storage осигурява повече от 550,000 I/O операции в секунда при по-малко от 0.7 милисекунди време за реакция. Кеширащи алгоритми, специфични за flash, динамично управляват раздробяването на блоковете за четене/писане с цел намаляване на закъснението и ускоряване на транзакциите. Нещо повече, софтуерът HP 3PAR Priority Optimization гарантира запазване на производителността при специфични натоварвания, за да се подобри общата продуктивност.
 
За осигуряване на светкавична възвръщаемост от инвестициите системата HP 3PAR StoreServ 7450 Storage има хардуерно ускорена компресия на данни, която намалява нуждите от пространство до 50 процента без спад в производителността. Синхронен stripe запис, който автоматично пише данни във всички налични ресурси, увеличава пропускливостта, балансира натоварването в системата и увеличава живота на медията като премахва горещите точки. За разлика от предложенията на startup компаниите, HP 3PAR StoreServ 7450 осигурява бизнес приемственост от традиционните технологии, което означава постоянен достъп до приложенията в случай на локални хардуерни проблеми или срив в няколко точки.
 
HP е единственият доставчик, предлага единна продуктова архитектура, която обхваща платформи от среден ценови клас, изцяло flash базирани високопроизводителни платформи и корпоративни платформи от няколко петабайта. Конкуренти със стандартното си портфолио не биха могли да направят скока от традиционните носители към flash оптимизирани системи без да започнат от нулата или да работят с отделни масиви с носители. Оперативната опростеност на HP 3PAR StoreServ осигурява защита на инвестициите, намалява разходите и ускорява внедряването – всичко това е реалност единствено с модерната архитектура на 3PAR StoreServ. Използвайки архитектура със същото ядро, всички системи могат да споделят съвместни процеси по работа с данни, като например софтуера за управление на данни HP 3PAR Peer Motion, за разпределяне на натоварването без прекъсванае на достъпа до данните.
 
Нов софтуер и SAN инфраструктура за цялата HP 3PAR StoreServ серия 
 
Нови характеристики в HP 3PAR StoreServ подсилва корпоративната сигурност с модерно криптиране в услуга на потребителите в сферата на здравеопазването, финансите и правителствените услуги за удовлетворяване нуждите от съвместимост.
 
За разлика от конкуренти, които изискват отделна отчетност на всяко устройство, HP 3PAR Peer Persistence е синхронно разтеглящ се масив, който осигурява прозрачно прехвърляне на дейтацентър натоварването, за да се избегнат прекъсвания в работния процес. 
 
HP обяви също така новата HP StoreFabric 16-gigabit (Gb) SAN инфраструктура, която елиминира тесните места в пропускливостта и максимизира производителността на флаш базирани системи.
 
Софтуерно базирано съхранение от второ поколение за по-ефективна защита на данни
 
HP StoreOnce VSA стартира като виртуална машина върху съществуващите традиционни за индустрията сървъри, премахвайки необходимостта потребителите да купуват специално хардуер. Тя активира предложението за бекъп като услуга към хостинг доставчиците и намалява разходите за корпоративна защита на отдалечените офиси. В допълнение HP StoreOnce VSA намалява изискванията откъм физически хардуер до 50 процента и разходите за електроенергия до 70 процента. HP StoreOnce VSA съчетава софтуерно базирана мрежа, сървъри и съхранение на данни като част от портфолиото HP Конвергирана инфраструктура.
 
За разлика от фрагментираната сложност на конкурентните решения, само HP StoreOnce отговаря на корпоративните нужди от дисков бекъп в рамките на единна архитектура за съхранение. Решението може да се имплементира върху приложения и бекъп сървъри, както и на физически и виртуални носители. Това дава възможност на потребителите да прехвърлят компресирани данни между всяка HP StoreOnce система без допълнителни изисквания към капацитет и управление на по същество различни системи.
 
Осигуряване на най-добрата в класа си скалируемост за поддръжка на бързо разрастващи се структури
 
Лентовата библиотека HP StoreEver MSL6480 притежава характеристики от корпоративен клас за дългосрочна защита на данни в средния ценови клас. Тя започва с малки размери и се разширява лесно за постигане на водеща в сферата си производителност, мащаб и наситеност – до 60.4 TB/час и 3.5 PB—в една единствена библиотека.
 
Портфолиото HP Конвергиран сторидж се интегрира и с новия софтуер за бекъп и възстановяване на данни HP Data Protector 8. Потребителите могат да защитят структури с до 1 трилион уникални файлови имена, над 100 пъти повече от конкурентните приложения за бекъп.
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes