HP разширява портфолиото си от Конвергиран облак за хибридни бизнес модели

Декември 11, 2012 от itFORUM

HP разшири портфолиото си от Converged Cloud , за да насочи потребителите към успеха в един хибриден свят, като им предостави основополагащи решения за постигане на гъвкавост, ускорени иновации и по-ниски разходи. Новите облачни решения обхващат частни, управлявани и публични облачни среди. Те включват:

 

•    HP CloudSystem и HP Cloud Service Automation (CSA) 3.1, които предлагат както ядрото, така и необходимата платформа за управление на бързото внедряване на облачни услуги.
•    HP Continuous Delivery Automation (CDA) 1.1 напълно автоматизира процеса по стартиране на приложения в облачна среда.
•    Нови и подобрени HP Облачни услуги, които специализират в предлагането на публични облачни услуги за нуждите на изчислителни капацитети, съхранение на данни и приложения под наем.
•    Две изцяло нови отраслови предложения за Телекомуникационни доставчици и производители.

“HP има ангажимента да предостави възможностите на облака такива, на каквито организациите да могат да разчитат,” каза Бил Вегте, главен оперативен директор на HP. “Днешните новости дават възможност на потребителите да се възползват по-лесно и на добра цена от гъвкавостта на облака, без да рискуват корпоративното ниво на обслужване.”, допълни още той.

Нови изследвания

Нови изследвания, проведени за HP, потвърждават необходимостта от решения, които да обхванат традиционните, частните, управляваните и публичните облачни среди. Участниците посочват, че 75 процента от бизнес  и IT мениджърите планират да се ориентират към хибриден бизнес модел. Същевременно, 65 процента са загрижени от обвързването само с един доставчик, а 72 процента посочват, че преносимостта на натоварванията между облачните модели, е важна за тях при облачните нововъведения.

Предоставяне на избор в хибридните облачни среди

За да се гарантира, че облачните среди са достъпни и лесни за внедряване, HP допълнително разшири функционалността на HP CloudSystem. Базирани на решениятa HP Converged Infrastructure и Cloud Service Automation, новите подобрения дават възможност на клиентите да:

•    Управляват изискванията на облака откъм разходи, сигурност и достъпност чрез отворена, разширяема архитектура за хетерогенни ИТ среди, която вече включва поддръжка на Kernel-базирани виртуални машини (KVMs) и виртуализационни технологии от HP, Microsoft и VMware, както и физическо осигуряване на блейд сървъри.

•    Имат незабавен достъп до допълнителни капацитети и да управляват непостоянни натоварвания, когато е необходимо, чрез плащане при достъп през новите възможности за burst на HP CloudSystem средата.

•    Намаляват времето за администриране и да ускорят разработката на предложения чрез разширеното портфолио HP Cloud Maps, което сега включва 50 нови готови модела на приложения. Портфолиото вече се състои от над 200 модела, които дават възможност на клиентите да създадат потребителски каталози на софтуерни услуги, готови за употреба само с

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes