HP ще продължи да трансформира ИТ средата на Ericsson

Септември 2, 2013 от itFORUM

HP Enterprise Services обяви, че удължава с три години договора си със Ericsson, водещият световен доставчик на технологии и услуги на телекомуникационни оператори. През този период компаниите ще се фокусират върху трансформирането на ИТ средата на Ericsson, за да бъде в синхрон с бъдещите й бизнес нужди.
 
HP ще замени десктоп услугите на Ericsson с модел „десктоп – като – услуга“, използвайки HP Workplace360 Services с HP Client Virtualization Services. След като веднъж процесът по заместване бъде завършен, повечето служители на Ericsson ще имат достъп до всяко приложение и всеки документ на компанията от всяко място. 
 
HP ще предоставя на Ericsson също така и HP Service Desk Services, създавайки един стандартизиран, рационализиран модел на обслужване, който предоставя на служителите единна точка за контакт, за да се справят с възникнали проблеми и заявки в ИТ и комуникационната инфраструктура. Служителите ще имат множество възможности, сред които да изберат точка за контакт за тези услуги, вкл. чрез телефон, имейл, чат и уеб базирана самопомощ, както и чрез решения, опиращи се на все по-голяма самопомощ. 
 
Преминаването към базирано на облака ИТ решение подкрепя целта на Ericsson за създаване на по-гъвкава и мащабируема среда, като същевременно създаде единен стандарт за цените на услугите. Със стандартизирана среда, Ericsson може да намали своите ИТ разходи. 
 
“Облачната технология дава на глобални компании като Ericsson мащаба и гъвкавостта, от които имат нужда, за да се разрастват, като в същото време позволява на все по-мобилните работници да обслужват клиентите, без значение къде са намират те самите“, заяви Хауърд Хюз, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Европа, Близкия изток и Африка, HP Enterprise Services. “Сключеното споразумение се уповава на продължила вече 10 години връзка като бизнес партньор на Ericsson с доказани, от световна класа облачни решения, които повишават ефективността на служителите и в същото време позволяват на компанията да продължи да бъде лидер в областта на информационните и комуникационните технологии“, допълни той. 
 
Премиерното събитие на HP за клиенти в EMEA, HP Discover, ще се проведе в периода 10 – 12 декември 2013 в Барселона, Испания. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes