Хюлет-Пакард увеличава производителността на бизнеса с нови мобилни тънки клиенти

Октомври 29, 2013 от itFORUM

Хюлет-Пакард обяви ново решение за тънки клиенти, имащо за цел да увеличи производителността на мобилните служители с едно по-леко устройство, съчетаващо висока производителност, надеждна свързаност и сигурен достъп до данни.
 
С мобилния тънък клиент HP mt41 Mobile Thin Client потребителите могат да останат продуктивни в движение и да защитят дори и най-чувствителните данни, тъй като върху устройството – подобно на традиционните тънки клиенти – не се съхранява никаква информация. Служителите просто включват ноутбук устройството и влизат в защитената мрежа в офиса, вкъщи или навсякъде, където разполагат с достъп до облака.
 
“Свидетели сме на тенденция за нарастване броя на потребителите, които често пътуват и работят извън офиса и които продължават да се нуждаят от сигурен достъп до данни,“ сподели Коби Елбаз, вицепрезидент „Комерсиални персонални системи“ в групата за печатни и персонални системи на Хюлет-Пакард за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). „Благодарение на лекия си и издръжлив дизайн от корпоративен клас, HP mt41 е идеален избор за мобилната работна ръка, тъй като позволява на служителите да работят сигурно и ефективно, докато са на път.“ 
 
Надеждна свързаност, максимална сигурност и мощна производителност 
 
HP mt41 е особено подходящ за организации в областта на образованието и здравеопазването, както и за мобилните потребители, пътуващи без много багаж, но нуждаещи се от бърз и сигурен достъп до данни, съхранявани на отдалечен сървър или в облака.
 
Ключови характеристики на HP mt41:
 
Надеждна свързаност към мрежата. HP mt41 разполага с WWAN 3G/4G LTE(2) функция, осигуряваща на служителите повече възможности за свързаност и бърз достъп до важни данни. 
 
По-добра работа на потребителите с HP Velocity. Софтуерът за управление на мрежовата производителност HP Velocity, предлаган с HP mt41 се адаптира интелигентно към условията на мрежата и подобрява използването й, за да гарантира оптимална работа – особено с приложения за обединени комуникации – на работещите дистанционно служители, както и на мобилните потребители, използващи WiFi и 3G/4G.
 
Присъща сигурност. Тънкият клиент mt41 съчетава най-новия двуядрен процесор на AMD и TPM чипсет, за да помогне на служителите да останат продуктивни и да защитят данните си с оптимизирана сигурна връзка при дистанционна работа.(3) Благодарение на операционните системи Microsoft Windows® Embedded Standard (WES) 7 E, потребителите могат да се насладят на добре познатото им Windows преживяване и да са спокойни, че критично важната информация се съхранява на защитен отдалечен сървър, независимо от това дали са в офиса, вкъщи или на път. 
 
Интуитивно и лесно управление с HP Device Manager. Последната версия на мощния инструмент за управление на тънки клиенти на Хюлет-Пакард се предлага предварително инсталирана на HP mt41, което позволява на предприятията лесно да конфигурират, разгръщат и преинсталират мобилните тънки клиенти на Хюлет-Пакард, дори и когато служителите са на път. 
 
Удобство при пътуване с компактен и лек дизайн. Със своя антирефлексен дисплей с висока резолюция (HD), диагонал на екрана от 14 инча (35,56 см) и начално тегло от 2,17 кг, HP mt41 е идеален избор за мобилните и работещите дистанционно служители, нуждаещи се от сигурен и надежден достъп до данните си извън офиса. 
 
Мобилният тънък клиент HP mt41 Mobile Thin Client е подходящ за предприятия с вече разгърнати решения за виртуализация от големите независими производители на софтуер (ISV), а именно Citrix, Microsoft и VMware, за внедряването на десктоп виртуализация.
 
Тънкият клиент HP mt41 Mobile Thin Client ще бъде наличен на пазара в цял свят през ноември 2013 г. Повече информация за цените е налична при поискване.
 
Новият HP mt41 ще бъде демонстриран в рамките на конференцията VMworld в Барселона на 15 октомври; щанд: D211.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes