IBM: Нараства нуждата от умения в областта на бизнес анализа и облачните технологии

Ноември 23, 2011 от itFORUM

Усъвършенстваните възможности за анализ на данни ще  трансформират индустриите, които управляват големи обеми от информация. Нараства нужда от технически умения в областта на бизнес анализа, социалните бизнес каузи, мобилните компютърни системи, технологиите с отворен код и облачните технологии. Тези четири технологии са по-свързани помежду си, затова при въвеждането на една от тях е нужно да се приложат и останалите.

 

Това са част от резултатите на проучването 2011 IBM Tech Trends Report на IBM сред над 4 000 ИТ специалисти от 93 държави и 25 индустрии. Анкетираните в него смятат, че образованието и здравеопазването са областите, които биха могли да се възползват най-много от модерните технологии, като към тях добавят и финансовите услуги и държавната администрация.

"Резултатите са ясни. Мобилни компютърни системи, облачните системи, бизнес аналитичните системи са надминали очакванията на пазара и в днешно време са част от ИТ стратегията на всяка съвременна организация - каза Николай Драмов, директор отдел Системи и технологии, IBM България. - ИТ професионалистите могат да развият умения, необходими, за да използват в работата си всички тези технологии, с което ще бъдат подготвени да посрещнат нарастващите изисквания и търсене от страна на бизнеса през следващите години".

Резултатите от проучването показват нарастваща нужда от технически умения в областта на бизнес анализа, социалните бизнес каузи, мобилните компютърни системи, технологиите с отворен код и облачните технологии. Тези четири технологии са по-свързани помежду си, затова при въвеждането на една от тях е нужно да се приложат и останалите.

Проучването дава възможност на ИТспециалистите и експертите от различни бизнес сфери да се запознаят с уменията и технологиите, които ще се използват и търсят най-много през следващите няколко години. Основните изводи от проучването 2011 IBM Tech Trends Reportса:

  • 87% от анкетираните смятат, че технологиите сотворен код и отворен стандарт ще играят ключова роля в бъдеще при разработването на приложения

  • През следващите две години повече от 75% от организациите по света ще се възползват от услугите на облачните системи

  • 51% от анкетираните посочват приемането на облачните технологии като част от тяхната мобилна стратегия

  • Културните различия в различни региони по света оказват влияние върху приемането на социални дейности в бизнес. 57% от бизнеса в Индия прилага социални каузи, в САЩ този процент е 45%, в Китай 44%, а в Русия 19 %.

Ето как ИТ експерти коментират изводите от проучването на IBM:

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes