IBM представя Elastic Storage - ново софтуерното решение за съхранение на данни

Май 19, 2014 от itFORUM

IBM представя портфолио от софтуерни продукти за съхранение на данни, които дават възможност на бизнеса да обработва и управлява всякакъв вид данни чрез различни устройства. Технологията Elastic Storage е в състояние да намали разходите за съхранение на данни до 90%.
 
Elastic Storage позволява на компаниите да извличат ползи за техния бизнес от експлозивния растеж на данни, генерирани от безброй устройства, сензори, бизнес процеси, както и социалните мрежи. Новото софтуерно решение за съхранение е подходящо за приложения, които изискват високоскоростен достъп до огромни обеми от информация. Подобни приложения са свързани с обработка на сеизмични данни, управление на риска, финансов анализ и научни  изследвания.
 
Софтуерното решение за съхранение на данни предоставя възможности за автоматично управление на данни на местно ниво и в световен мащаб. То осигуряват висока скорост на достъп, както и по-лесно администриране на процесите. Tези софтуерни решения могат да работят със сървъри на всяка една компания и да осигурят автоматизирано и виртуализирано съхранение на информацията.
Elastic Storage виртуализира системата за съхранение, като позволява на множество други системи и приложения да споделят общи обеми от данни. Това дава възможност за прозрачен глобален достъп до данни, без необходимост от използване на допълнителни приложения за управление на база данни. Клиентите, ползващи Elastic Storage, имат непрекъснат и пряк достъп до техните данни в случай на софтуерни или хардуерни повреди.
 
Заради неговата мащабност и архитектура, която достига хиляди йотабайти Elastic Storage е използван в системата Watson, която се състезава в играта Jeopardy!. Един йотабайт е равен на един милиард петабайта, или еквивалента на център за данни с размера на един милион жилищни квартала, които ще запълнят щатите Делауеър и Роуд Айлънд взети заедно.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes