IBM представя нови предложения за съхранение на данни, мобилни приложения и Hadoop за мейнфрейм компютри

Април 14, 2014 от itFORUM

IBM обяви нови предложения за System z, които ще предоставят на клиентите платформа за бързо разработване и стартиране на мобилни приложения и пълната им интеграция с основните бизнес процеси и данни. Заедно с това IBM развива и нова гъвкава ценова политика за клиентите на мобилен мейнфрейм, която ще им позволи да заплащат само за капацитета, от който се нуждаят и ползват.

 

IBM System z Solution за мобилен компютинг може да помогне на бизнес организациите да интегрират и бързо да доставят нови мобилни и облачни услуги, което ще доведе до по-добро обслужване на техните клиенти. IBM предлага нови цени за дейности, свързани с употребата на мобилни технологии за zоперационни системи (z/OS). Новото ценово предложение предлага до 60% намаляване на процесорния капацитет при мобилните транзакции. Благодарение на това може да се нормализира размерът на бъдещите разходи за софтуер.

По-добро управление и анализ на информацията с новите предложения за съхранение на данни и Hadoop

С увеличеното потребление на мобилни и облачни технологии компаниите по цял свят осъзнават нуждата от използването на ИТ инфраструктура, която да им позволи да предоставят нови мобилни и облачни решения на своите клиенти. Според прогнозата на IBM Mobile Business Insights до 2015 г. ще се генерира 20 пъти повече съдържание в световен мащаб, 15 пъти повече приложения и 4 пъти повече мобилни транзакции в сравнение с 2011 г. Това са основните причини, поради които организации от цял свят се обръщат към мейнфрейм системи при управлението на своя бизнес.

През последните 5 години мейнфрейм решенията се развиха, добавяйки технически иновации, които помагат на бизнеса да се адаптира към променящите се изисквания на пазара. В допълнение към мобилните решения, IBM продължава тази еволюция със серия от предложения, които позволяват на клиента да извлича дори още повече изводи и знанияот базите им с данни. Сред предложенията са:

·         zDoop – първият в индустрията Hadoop софтуер за Linux в System z. Той ще помогне на клиентите да подсигурят контрола и сигурността на системите.

·         Flash за мейнфрейм – следващото поколение флаш памет на IBM DS8870 може да предоставя по-бързо анализиране на данните.

·         Продължителна интеграция за System z – намаля времето за разработване и стартиране на приложение от месеци до седмици или дни

·         Нова версия IBM CICS Transaction Server – доставя мобилен и облачен съпорт за CICS, на която са се доверили бизнеси, които управляват над 1 милиард транзакции на ден

·         IBM WebSphere Liberty z/OS Connect – бързо осигурен достъп до z операционна система през мрежа, облак или мобилно устройство

·         IBM Security zSecure SSE – помага за предотвратяването на компютърни атаки благодарение на подобрения в сигурността.

Инвестиране в бъдещото поколение мейнфрейм потребители

IBM Academic Initiative помага на училища с информация, която ще им е необходима, за да представят и развият компютинг умения на учениците, така че да бъдат подготвени за кариерно развитие в бъдеще. За 7 години, в които IBM работи с учебни заведения и бизнеса, предоставяйки обучения за мейнфрейм, са достигнати 180 000 студента в над 1000 училища в 70 страни.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes