IBM внедри платформа за онлайн пазаруване в Технополис

Февруари 26, 2016 от admin

Технополис, водеща българска верига хипермаркети, използва иновативна платформа за онлайн пазаруване, внедрена от IBM България и базирана на SAP Hybris.  Решението оптимизира услугите, предлагани на клиентите на веригата през интернет и при пазаруване на място.

 

Преди внедряването на новото ИТ решение до 30% от онлайн поръчките  са оставали незавършени, което е налагало увеличаване на обажданията до центъра за обслужване на клиенти, или дори намеса на мениджърски персонал за довършване на транзакциите.

Затова Технополис възлага на IBM България внедряването на модерна платформа за електронна търговия, която да оптимизира пазаруването през интернет и на място. Решението, базирано на SAP Hybris има възможност за анализ на огромно количество данни в реално време, което значително подобрява услугите към крайните клиенти, независимо дали те се предоставят онлайн или на място. Потребителите днес могат да избират как да получат поръчките, направени онлайн. Промоциите са много по-добре насочени към тези, които биха се заинтересували, създавайки дълготрайни връзка между компанията и нейните клиенти – съществуващи и потенциални, споделят от IBM.

След внедряването на решението, ефективността на онлайн търговията се увеличава със 70%, а броят на онлайн поръчките почти се удвоява. Днес маркетинговият отдел на Технополис отговаря в реално време на търсенето на пазара. Персонализираните маркетингови кампании, които по-рано са отнемали от три до пет дни за създаване и прилагане, сега се планират в рамките на един час и всички поръчки се завършват в срок. С премахването на техническите трудности при онлайн поръчките, обажданията до центъра за обслужване на клиенти на Технополис са намалели наполовина.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes