IDC: Бизнесът иска бърза възвръщаемост при съхранението на данни

Май 4, 2010 от admin

Тежката икономическа обстановка и нарастващите изисквания към устройствата за съхранение на данни както от страна на бизнеса, така и по отношение на обемите от информация, е причината разходите за тези технологии да намаляват много по-малко спрямо другите технологични харчове, като компютри, принтери, мрежово оборудване и т.н. Такъв извод може да се направи от резултатите от изследване на IDC, проведено сред ИТ мениджъри в Европа. Същевременно нарастващото количество на събираната и съхранявана информация, огромният превес на неструктурираните данни, който се очаква за в бъдеще, както и други фактори се сблъскват с желанието на компаниите да намаляват и оптимизират разходите си. Според анализатора в настоящата икономическа ситуация промяна може да се очаква само при проекти, които осигуряват тактическа полза и бързи резултати. Що се отнася до съхранението на данни бизнес ръководителите имат нужда да видят възвръщане на инвестициите в рамките на 12 месеца. Удобно решение за много от проблемите, като например дедупликацията и управляването на ресурсите, са модерните напоследък облачни архитектури. Характеристиките на облаците като стандартност и масовост позволяват бързо създаване и управление на услуги срещу заплащане само за използваните ресурси, както и непрекъсната достъпност.

Два са пътищата, по които организациите могат да поемат от традиционния дейтацентър и да се възползват от предимствата на клауд системите – еволюционен и друг, при който всичко се започва на практика от начало, като внимателно се подбират доставчиците на хардуер и софтуер. Това сподели Нели Вачева, управител на IDC България, на специализирана международна конференция за системи за съхранение на данни, виртуализация и ефективност на центровете за данни, организирана от компанията. Еволюционният подход от традиционен дейтацентър към „облачна” архитектура започва с виртуализацията, отделяща приложенията от хардуера, върху който те се изпълняват.

Традиционната конференция за технологии за дейтацентрове на IDC се проведе на 28 април в столичния хотел Шератон, като сред лекторите можеха да се видят представители на известни компании като APC, Uni Systems, NetApp, Fujitsu, както и българските компании Vivacom, Петрол Холдинг и Сократ.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes