ILM определя реалната стойност на данните в организацията

Юни 29, 2011 от Ваню Кръстев

Управлението на жизнения цикъл на информацията не е само технология, а комбинация от процеси и технологии, която определя как потоците от данни съществуват във фирмената среда.

 

Организациите, които управляват и развиват своята дейност с помощта на софтуерни системи е добре да насочат вниманието си към възможностите за управление жизнения цикъл на информацията - ILM (Information Lifecycle Management).  Фокусът на зрението им обаче трябва да е върху управлението на бизнеса, а не върху инструментите за разработка, защото при тази методология става дума преди всичко за интеграция на данни, а не за закупуване на индивидуални ILM инструменти. Разбира се,за да може цялата фирмена информация да бъде удобна и леснодостъпна за работа, нейният жизнен цикъл трябва да бъде управляван и с подходящи софтуерни платформи. На пазара вече съществуват широкомащабни решения за интегриране на данни и запазване на тяхното качество. В това число и решения за съхраняване на информационни масиви, миграция и консолидация, синхронизация и управление на данни, управление на първични данни, интеграция на данните между различни видове ентерпрайз структури и т.н. ILM бързо се превръща в ключова дума за сторидж индустрията, но самият подход не е само технология, а комбинация от процеси и технологии, която определя как потоците от данни съществуват във фирмената среда. По този начин ILM помага информацията да бъде управлявана от момента на нейното създаване до момента, в който тя вече няма да бъде крайно необходима.

 

ILM е цялостен подход за управление на потока данни от информационните системи и свързаните с тях метаданни - от създаването и първоначално съхранение до времето, когато са остарели и се заличават. За разлика от останалите подходи за управление на съхранението на информацията, ILM включва всички аспекти на работа с данни, като се започне с потребителските практики, а не просто с автоматизиране процесите на съхранение. Това позволява дефинирането на по-сложни критерии  при управлението на данните от такива като възраст и честота на достъп.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes