Intel и Nokia създават съвместна лаборатория за платформата MeeGo

Септември 2, 2010 от admin

Intel, Nokiaи и университетът в Оулу откриха съвместен център за иновации, който е и най-новият член на европейската изследователска мрежа - IntelLabsЕвропа.В него ще работят около 24 професионалисти в областта на изследователската и развойната дейност.

Първоначално лабораторията ще провежда изследвания за нови завладяващи изживявания за потребителите в движение, които да се възползват от бързо растящите възможности на мобилните устройства. Създаването на интерфейси, наподобяващи повече взаимодействията в реалния свят, може да доведе до изживявания, които са по-естествени и интуитивни - по същия начин, по който модерните игрии филми са по-запленителни чрез използването на реалистични 3Dграфики.

Новата лаборатория е съобразена с платформата с отворен код MeeGo,която наскоро обявиха двете компанииза разработка на 3Dизживявания за мобилни устройства.

“Фокусът на университета в Оулу върху бъдещите телекомуникационни решения, както и върху електрониката и фотониката го превърнаха в най-доброто място за съвместния център за иновации на IntelиNokia”,каза Джъстин Ратнър, главен технически директор на Intelи директор на IntelLabs.

Друга потенциална област на изследванията биха били технологиите, които показват 3Dхолограма на човека, с когото разговаряте по телефона – нещо, което днес може да се види само в научнофантастичните филми. Потребителите ще се чувстват по-ангажирани с техните мобилни изживявания, отколкото със сегашните методи.

“3Dтехнологията може да промени начина, по който използваме мобилните си устройства, и да направи изживяванията ни с тях много по-завладяващи - каза Рич Грийн, старши вицепрезидент и главен технически директор на Nokia.- Новата ни съвместна лаборатория с Intelсе възползва от знанието и опита в областта на 3Dинтерфейсите на изследователската общност на Оулу и с времето ще положи важни основи за бъдещите мобилни изживявания.”

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes