Intel подписа окончателното споразумение в преговорите за придобиване на McAfee

Август 26, 2010 от admin

Наскоро софтуерната и хардуерната индустрия, както и целия технологичен свят бяха разтърсени от новината за сливането на McAfee с Intel Corporation. Очевидно това стана заявка за налагането на нови принципи и световен ред в пазара на сигурността и в бъдещето на интернет.

Общото убеждение, което споделят двете компаниии е, че сигурността е основен компонент в съвременния компютърен свят и сливането на компаниите ще окаже голямо значение в повишаването и. Броят на свързаните устройства се очаква да нарасне от 1 милиард до 50 милиарда до 2020 година. Този взривен ръст на Интернет и IP-базирани устройства (например интернет телевизия, IP адресируеми автомобили, банкомати, медицински устройства и др.) коренно ще промени комуникацията, сътрудничеството и търговските взаимоотношения на хората, бизнеса като цяло,и правителствата по целия свят.

Настоящият модел на кибер защита не е адекватен на разрастващия се спектър от устройства - предоставянето на защита в разнородния свят на свързани устройства,изисква фундаментално нов подход към сигурността. Индустрията трябва да промени модела си на поведение срещу киберпрестъпността - непрекъснатите технологични новости създават условия за непрекъснатото появяване на пролуки в защитата. McAfee и Intel Corporation обединяват усилията си за решаване на тези проблеми, с което ще направят продуктите си още по-конкурентоспособни.

Intel има добър опит в придобиването на бизнес софтуерни партньори, като например Wind River, предоставящи експертни решения, услуги,и високопроизводителни платформи за бързо развиващите се сектори. McAfee е следващата стъпка в тази стратегия. С дългогодишният си опит в предлагането на софтуерни и хардуерни решения за защита, многобройните си отличия и добрите си специалисти, McAfee ще допринесе за защитата на клиентите и ще стимулира иновационното мислене при създаването на нови продукти и услуги. Всъщност от Intelобявиха, че от началото на следващата година, започва въвеждането на нови решения за сигурност в резултат на общото сътрудничество. 

Както и при други софтуерни звена на Intel Corporation, McAfee ще остане самостоятелен филиал със собствено ръководство и самоуправление, което ще улесни бъдещите нововъведения в областта на сигурността и ще доведе до създаването на нови пазари и намаляване на разходите.

Това е наистина едно революционно сътрудничество. Intel напълно споделя визията на McAfee за сигурност в един свързан свят. Съвместната им работа ще доведе до още по-засилена конкурентноспособност и доминантност в световен мащаб. Това сливане е една голяма победа за McAfee, за клиентите на McAfee и за общите клиенти на двете компании.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes