Intel ще придобие McAfee за близо 7,7 милиарда долара

Август 24, 2010 от itFORUM

Intel обяви ще придобие производителя на системи за компютърна сигурност и антивирусна защита McAfee за сумата от близо 7,7 милиарда щатски долара, съобщават световните информационни агенции. За тази цел Intel ще закупи акциите от капитала на McAfee по цена 48 долара за акция, което е премия от 60% спрямо крайната им стойност в сряда. След оповестяване на сделката акциите на Intel поевтиняха с 2% до 19,21 долара за брой, докато акциите на McAfee скочиха с 58.3% - до 47,42 долара за брой в предборсовата търговия. McAfee е най-голямата компания, занимаваща се с технологии за компютърна сигурност. През миналата година тя достигна приходи от около 2 милиарда долара. Консултант на Intel по сделката е Goldman Sachs, а на McAfee - Morgan Stanley.

Придобиването на McAfee ще даде на Intel достъп до сектора на технологичната сигурност, който се очертава като един от най-перспективните в индустрията и е определен от технологичният гигант като основен приоритет в онлайн пространството. "С бързото увеличаване на мобилните устройства, позволяващи достъп до интернет, все повече елементи от живота ни се пренасят онлайн", коментира главният изпълнителен директор на Intel Пол Отелини, като допълни, че сигурността на данните е един от най-важните фактори. От своя страна главният изпълнителен директор на McAfee Дейвид де Уолт заяви, че "Придобиването ще ни позволи да създаваме по-сигурни мобилни устройства с достъп до интернет".

Междувременно бордовете на двете компании са одобрили сделката, но за нейното финализиране се изисква също съгласието на акционерите на McAfee и на регулаторните органи.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes