Ирена Иванова, маркетинг мениджър Бора Солюшънс: Компромисите на етапа на избор на ERP водят до непредвидима посока на развитие

Май 28, 2012 от itFORUM

Какви биха могли да бъдат конфликтните точки в процеса на конкуренция между различните ERP играчи?

Нелоялна конкуренция, подвеждаща информация.

Налице е голямо  разнообразие на ERP системи – и на глобални, и на местни доставчици. Какво според вас би било разпределението им към клиентите и от какво ще зависи това разпределение?

Разпределението е следствие на избора въз основа на индивидуални критерии, които всеки бенефициент залага. Не съществува най-добра ERP система, а само такава, която най-добре пасва на потребностите, обхвата, бизнес процесите на съответната компания.

Опасни ли са маркетинговите анонси за „бързотечно” внедряване на ERP система? Доколко е голяма опасността от внедряването на „кухи”, мимолетни ERP системи?

Внедряването на всяка ERP система зависи от множество фактори и за успешния резултат е необходимо качественото реализиране на всеки от тях.

В момента протичат процедурите по определяне на изпълнител на ERP проектите. Какви биха могли да бъдат капаните около успешното приключване на тези тръжни процедури?

Компромиси на етапа на избора, които впоследствие са с непредвидима посока на развитие.

Какви са вашите препоръки към Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия като договарящ орган в процеса на изпълнение на одобрените ERP проекти?

Да се публикуват всички обяви на интернет страницата. Да има възможност да се изпращат като електронен бюлетин след направен абонамент.

Върху осигуряването на кой ключов човешки ресурс трябва да акцентират клиентите за по-успешно внедряване на ERP система?

Мениджърът на проекта по внедряване на ERP системата е ключова позиция, от която зависи целият процес и успешният финал.

Кои са трите най-основни неща, които трябва да знаят клиентите, т.е. АБВ-то в процеса на внедряване на ERP система?

Ангажираност на мениджмънта на компанията с процеса на внедряване на ERP системата, мощността/обхвата на системата и потенциалът й за бъдещо развитие.

Вашият поглед – ще успеят ли фирмите с одобрени ERP проекти да осигурят финансирането им, за да може то да им бъде възстановено след техния край?

Към момента на кандидатстване всеки кандидат има възможност да се запознае с условията на кандидатстване и финансиране и да вземе решение относно проекта.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes