ИТ бизнес кутия могат да наемат родните фирми

Ноември 17, 2010 от itFORUM

Инфо Дейта Център и ДОД Консулт обединиха дългогодишния професионален опит на 11 компании, за да предложат на българския бизнес последно поколение софтуерни решения от най-висок клас, в комбинация с интегрирани инструменти за налагане на глобалния електронен пазар. За първи път подобна услуга се предлага под наем. 

BusinessBox представлява ERP система, разработена специално за българския пазар, базирана на SAP Netweaver. “От няколко години ние налагаме на пазара тази платформа и ако в началото тя целеше интеграцията на различни софтуерни приложения, които клиентите ни използват освен нашите продукти и създаването на единна информационна структура, то с течение на времето SAP Netweaver се разви в посока управление на бизнес процеси. Това е и инструментът, с който е създаден ВusinessВох от нашия партньор ДОД Консулт”, коментира Петър Миленков, изпълнителен директор на SAP България.

BusinessBox обхваща почти всички процеси, които са необходими в българските малки и средни предприятия и включва не само интегрирани ERP и CRM системи под наем, но и онлайн магазин – достъпни по всяко време и от всяко място. Първата съществена част на решението е виртуален търговски канал, който отговаря за привличането на клиенти с уебсайт или електронен магазин с вградени възможности за интернет маркетинг и създаване на имиджа на компанията. Втората част е така наречената Business Fruits, която контролира вътрешнофирмените процеси и генерира уникална за фирмата информация, която способства за изграждане на стратегически маркетингов анализ. Тази част спомага за по-доброто обслужване на настоящите клиенти и развиването на лоялността им към фирмата. Третата съществена част от BusinessBox е възможността за правене на мониторинг и следене на външните процеси, свързани с конкуренцията и самия пазар. 

Услугата BusinessBox не представлява само софтуер под наем (SaaS), а по скоро цялостен пакет, включващ допълнителни услуги, които не влияят на крайната потребителска цена. Една от тях е свързаността на клиента към централните сървъри на BusinessBox. За надеждността и наличността на услугата ще се грижат БТК и Spectrum Net. BusinessBox може да бъде достъпен както с фиксирани, така и с мобилни акаунти, през обществената или виртуална частна мрежа (VPN). 

Данните на фирмите, използващи услугата, се защитават с ежедневни, седмични и месечни бекъпи в Disaster Recovery центрове. Информацията, която се съхранява на сървърите в Инфо Дейта Център, където е базирана BusinessBox, е криптирана през цялото време – по време на използване на услугата тя остава декриптирана единствено в оперативната памет на машините. Методът на кодиране на информацията се базира на тригонометрични функции и в същността си е в пъти по-сигурен от досега използваните, включително и квантовото криптиране. Тази технология за първи път ще бъде внедрена в продукт за краен клиент. 

BusinessBox предлага и така наречената офис виртуализация – всеки отделен служител във фирмата може да получи виртуална десктоп машина (работна станция), което намалява рисковете от изтичане на вътрешнофирмена информация върху някакъв вид носител. Намаляват се и разходите за поддържане на ИТ инфраструктура и нейното администриране и се увеличава производителността, тъй като офис компютрите могат да бъдат изчистени от излишен софтуер. 

BusinessBox се внедрява в рамките на 3 до 5 дни, а цената зависи от нуждите на клиента и броя на потребителите. Тя започва от около 500 евро “наем” на месец и включва 5 потребителя за ERP частта плюс допълнителните услуги. BusinessBox съществува като юридическо лице, с което клиентите могат да сключват договори. Ако поради някаква причина клиентът не може да плати таксата, достъпът до услугата се прекратява, а данните, генерирани от фирмата, се запазват за определен период от време, през което тя може да си ги изтегли, например под формата на екселски файлове.

Фирмите, включени в обслужването на BusinessBox, са DOD Consult, InfoDataCenter, DCB, SAP, NWM, G-92, V Сommunication, V Info, Рекламна къща В, MMS, IM & SEO, БТК и Спектър Нет.
Снимка: Димитър Угринов, ДОД Консулт, Петър Миленков, SAP България и Евлоги Вацев, Инфо Дейта Център

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes