IT новаторът Алтерко ще дебютира на борсата

Септември 23, 2016 от admin

Производителят на MyKi планира да оборудва развоен център у нас за разработката на нови IoT технологии

 

На 20 септември 2016 г. българският технологичен холдинг Алтерко АД представи официално плановете си за дебют на БФБ-София пред инвеститори, партньори и медии, като обяви началото на процедура по записване на нови акции от капитала на дружеството. Предмет на първичното публично предлагане ще бъдат 1,5 млн. акции на компанията. Всеки, желаещ да инвестира в производителя на любимия детски смарт часовник MyKi, ще може да го направи при цена за акция в интервала 1,10 лв. – 2,20 лв.

С първичното публично предлагане Алтерко АД цели да набере брутни приходи между 0,825 млн. лв. и 3,3 млн. лв. Сумата ще бъде използвана за оборудване на развоен център в България за разработка на нови технологии в сферата на Интернет на нещата (IoT), както и за усъвършенстване на продуктите She и MyKi.

MyKi е водещият смарт продукт на компанията, който предизвика огромен интерес сред потребителите покрай първия учебен ден. Устройството представлява детски GSM/GPS часовник от ново поколение, който дава възможност на родителите да следят локацията на своето дете през специално разработено мобилно приложение, да комуникират с него 24/7 и така да са по-спокойни относно неговата безопасност.

She е иновативна смарт система за управление на устройствата в дома и офиса, която компанията предстои да пусне на пазара. Тя е съвместима с всички телевизори, аудио системи, климатици, осветление, кухненски уреди и т.н. и реално дава възможност на потребителите да управляват дистанционно всеки домашен електроуред през смартфон или таблет.

Shelly е продуктова линия от различни Wi-Fi устройства, които могат да се използват за автоматизация на дома и индустрията. Продуктите са напълно съвместими с She, но могат да се управляват и автономно. Всяко реле Shelly, интегрирано към домашен уред или индустриално съоръжение, му добавя „умни“ (smart) функционалности.

„Излизането на борсата е логичен ход за нас. Пълни сме с идеи за нови смарт услуги и продукти особено в сферата на IoT и за да ги реализираме и да изкачим следващото стъпало, е нужна инвестиция. Българската фондова борса е верният път за нас. Ние сме 100% българска компания и желанието ни е да си останем такава“ - коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко АД.

„Дебютът на Алтерко АД ще е първото първично публично предлагане на БФБ за годината. На БФБ има глад за качествени дружества и без съмнение акциите на иновативна компания като Алтерко АД ще се радват на значителен инвеститорски интерес. Вярвам, че борсовият дебют на Алтерко АД ще подобри разпознаваемостта на предлаганите от дружеството услуги и продукти, както и ще помогне за успешното бизнес развитие на компанията“, коментира Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на Инвестиционен посредник на публичното предлагане Карол АД.

Холдингът Алтерко АД е лидер в телекомуникационния сектор в Източна Европа с над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията има покритие в целия свят с офиси в 7 държави на 3 континента, активно партньорство с над 20 мобилни оператора и над 100 служители. Значителна част от приходите на компанията – над 40% – се формира на българския пазар, следван от пазарите в САЩ, Румъния и Сингапур.

Холдингът включва 12 компании. Тера Комюникейшънс АД и Теравойс ЕАД са водещи фирми в областта на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри в България. Алтерко Роботикс е компания за иновативни решения в IoT сферата. Основна част от продуктите на компаниите в групата на Алтерко АД се разработват и поддържат от българския офис на дружеството.

Списъкът от клиенти на Алтерко е дълъг и в него попадат водещи телекомуникационни оператори, финансови институции и топ брандове в страната и чужбина. Холдингът е и един от редовните български участници на големите международни изложения Consumers Electronics Show (CES) в Лас Вегас и Световния мобилен конгрес (MWC).

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes