Ивайло Московски: България изпълни всички препоръки на ЕК за мултиплексите

Януари 25, 2013 от itFORUM

България се съобрази изцяло с препоръките на Европейската комисия в хода на разговорите за проведените през пролетта на 2009 година конкурси за мултиплекс оператори. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на пресконференция по повод решението на Европейската комисия да заведе дело срещу България пред Съда на ЕС заради издаването на разрешения за изграждане на наземни цифрови мрежи. 
 
Българската страна е предприела всички необходими действия, свързани с избягване на съдебната фаза, следвайки препоръките на Европейската комисия за законодателни промени и навлизане на нов участник на пазара. През декември 2011 година от Закона за електронни съобщения отпаднаха текстове, които според Европейската комисия ограничават възможността оператори на телевизионно съдържане и инфраструктура да участват  конкурсите за мултиплекси, каза по време на пресконференцията председателят на комисията за регулиране на съобщенията министър Московски. В момента Комисията за регулиране на съобщенията  провежда конкурсна процедура за избор на нов мултиплекс оператор, като българската страна е поела ангажименти да докладва на ЕК за резултатите. Изискванията към кандидатите са обсъдени предварително с експертите от Брюксел. В обявеното намерение за провеждане на конкурс Комисията за регулиране на съобщенията не е допуснала до участие предприятия, на които вече е издала разрешения. 
 
„Българската страна все още не е получила официално мотивите, свързани с решението на Европейската комисия. Надяваме се, че всички действия които сме предприели и които са съобразени с препоръките на ЕК, ще доведат до позитивно за България решение и няма да се стигне до налагане на санкции”, каза в заключение Ивайло Московски.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes