Използването на биометрична автентикация е на път да направи бум

Януари 29, 2015 от admin

Повече от770 милиона приложения за биометрична автентификация ще бъдат изтегляни годишно към 2019 г. в сравнение със само 6 милиона тази година. Тенденцията към биометрични решения е заради драстичното намаляване на зависимостта от буквено-цифрови пароли на пазара на мобилни телефони, според доклад от Juniper Research.

 

Ключовите предимствана биометричните данни включват повишена достъпност и намаляване броя на отхвърляния, според доклада на Juniper. Освен това, биометричните приложения могат да подобрят работата на потребителите, като намаляват съпротивлението към технологиите и улеснятпотребителите при плащане, според анализа.

Според аналитиците от Juniper основната загриженост по отношение на сигурността за възприемането на биометрика в телефоните е същата като за биометриката като цяло - например, ако удостоверяването се извършва с помощта на пръстови отпечатъци е възможно те да са копирани. Това е малко вероятно, но в никакъв случай не е невъзможно, коментират специалистите. Ако обаче имаме някакъв вид двуфакторна автентикация - парола плюс биометрични данни - това още повече намалява вероятността от измами.

Тъй като потребителите искат да се намали вероятността техните профили в социалните медии да бъдат хакнати, доставчиците на услуги като Facebook могат да използват сканиране на лицето, като средство за увеличаване на сигурността на удостоверяване и добавяне на стойност, се казва в доклада.

Възприемането на биометричните технологии става все по масово - например паспортния контрол за хората с ePassports. В САЩ и други страни биометрика вече широко се използва и в училищата – например учениците плащат за обяда си с помощта на пръстови отпечатъци в училищен стол, като касата е свързана с онлайн портфейл. Според аналитиците по-младите вече широко използват биометрика и нейното интегриране в мобилните устройства е следващата логична стъпка.

Докладът предупреждава, че съществува реална нужда да се успокоят потребителите за сигурността на биометричните технологии и за предимствата й над буквено-цифровото удостоверяване, както и че значително обществено образование ще е необходимо, за да се реализира този потенциал на технологиите.

Предизвикателството е да се убедят целевите аудитории, че приложенията, активирани с биометрични функционалности, са по-ефективни или привлекателни от други приложения в своята област, които не разполагат с тази функция, казва докладът.

Други предизвикателства включват осигуряването на това, че потребителите разбират как да използват биометричните функционалности и да са убедени, че те им осигуряват точна идентификация.
 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes